Το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιουλίου η ομάδα “Πάμε Βόλτα” διοργανώνει μια εξόρμηση στα ανατολικά όρια της Πυλίας και στο φράγμα του Παμίσου.

Σάββατο 18 Ιουλίου

Castro Leone

Το κάστρο του Πέρα βρίσκεται κοντά στο χωριό Πανιπέρι, επάνω σε επιβλητικό λόφο με πανοραμική εποπτεία του μεσσηνιακού κόλπου αλλά και των περασμάτων προς τις ενετικές κτήσεις της Πυλίας. Πιθανόν ταυτίζεται με το αναφερόμενο στις πηγές από το 1409 Castro Leone.

Με οδηγό τον Γιάννη Λάσκαρη θα εξερευνήσουμε την ευρύτερη περιοχή στα ανατολικά όρια της Πυλίας. Το ακατοίκητο χωριό Πέρα, το Πανιπέρι κτλ.

Μετά την περιήγηση θ’ ακολουθήσει δείπνο σε ταβέρνα της περιοχής.

Αναχώρηση από Καλαμάτα στις 7μμ

Κόστος συμμετοχής : 9 ευρ.

Δήλωση συμμετοχής στο 6936-51850

Κυριακή 19 Ιουλίου

Φράγμα Παμίσο

Σημαντικό σημείο αναφοράς φυσικού πλούτου αποτελεί η περιοχή του φράγματος του ποταμού Παμίσου, πλάι στον οικισμό Άρι. Το συγκεκριμένο φράγμα έχει δημιουργήσει μια περιοχή με ιδιαίτερα φυσικά χαρακτηριστικά, τόσο λιμναία, όσο και παραποτάμια. Φιλοξενεί σημαντικά είδη άγριας ζωής.

Θα περιηγηθούμε στην περιοχή με τον Τάσο Κότσιρα, ο οποίος θα μας μιλήσει για τη χλωρίδα και την πανίδα της παραποτάμιας περιοχής.
Επίσης, θα επισκεφτούμε τις εγκαταστάσεις του παλιού οινοποιείου καθώς και τις παλιές αποθήκες αποθήκες του ΑΣΟ όπου τώρα στεγάζει έναν ιδαίτερο χώρο εστίασης και ψυχαγωγίας.
Αναχώρηση από Καλαμάτα στις 6μμ
Κόστος συμμετοχής : 3 ευρ.
Δήλωση συμμετοχής στο 6936-518550

Ελλαδικό