Όλη η ανθρωπότητα έχει πατήσει ένα pause. Κάνουμε ταυτόχρονα ένα απρόσμενο διάλλειμα σε όλο το πλανήτη. Οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες. Μένουμε σπίτι. Κάποιοι το τηρούν και κάποιοι παραπονιούνται κι αντιδρούν. Το ξέρω δε σ αρέσει αυτή η επιβολή επειδή αναγκάζεσαι. Συμβαίνει όμως και για όσο συμβαίνει εκμεταλλεύσου το και βρες τη θετική του πλευρά.

Εκτίμησε την ευκαιρία που έχεις. Κάνε ένα βήμα πίσω και ξανακοίταξε τη ζωή σου με την ησυχία σου. Σου δίνεται χρόνος να βάλεις μια τάξη. Να εκτιμήσεις ίσως τώρα όσα μπορεί να στερείσαι. Πράγματα που κάποτε βαριόσουν και τα θεωρούσες δεδομένα.

Είναι η ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά με την οικογένεια μας. Να παίξεις με τα παιδιά σου. Σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και να «δεθείς» με τα παιδιά σου που λόγω καθημερινότητας είτε τα κρατούσαν οι παππούδες ή νταντάδες κτλ. κι εσύ απλά γυρνούσες κουρασμένος από τη δουλειά.

Επιτέλους, ήρθε η ώρα να κοιμηθείς όσο θέλεις. Θυμήσου πόσο παραπονιόσουν το προηγούμενο διάστημα. Έλεγες πώς σου λείπει ύπνος, πως ξυπνάς με ξυπνητήρι συνέχεια κ.α.

Εάν δουλεύεις από το σπίτι είσαι και πάλι τυχερός δε χρειάζεται να ξυπνήσεις μια και δύο ώρες νωρίτερα, να πάρεις το αυτοκίνητο ή τα μέσα. Φτιάξε τον καφέ σου, μη βγάλεις τις πιτζάμες σου και ξεκίνα τη δουλειά σου.

Επιτέλους, μπορείς να τακτοποιήσεις τις ντουλάπες και τα συρτάρια σου που πάντα ανέβαλλες.

Γυμνάσου. Διάβασε. Δες ταινίες. Πειραματίσου στην κουζίνα ή προσπάθησε να μάθεις να μαγειρεύεις.

Ακόμα κι ο πλανήτης θα πάρει ανάσα με τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Σκέψου πως κάποιοι εκεί έξω πρέπει να δουλεύουν και να εκτίθενται καθημερινά ενώ εσένα σου έχει «επιβληθεί» η ασφάλεια του σπιτιού σου.

Ζούμε όλοι μια στιγμή αναμόρφωσης. Όλοι τη χρειαζόμασταν. Αναγεννιέται ένας νέος εαυτός μας που μας κάνει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας.

Και μη ξεχνάς η ανθρωπότητα πάντα τα καταφέρνει, το έχει αποδείξει.

Θα το ξεπεράσουμε!

Μαρία Χρυσαϊδη

Ελλαδικό
Η Μαρία Χρυσαϊδη αγαπά τη μόδα και το στυλ! Οι πρώτες της σπουδές ήταν στη Φιλοσ/κή στο τμήμα Φ.Π.Ψ., ο χώρος της μόδας όμως ήταν αυτός που την κέρδισε. Σκοπός της από τη στήλη "Style My Day" είναι να γνωρίσουμε τη μόδα και το στυλ και να εμπνευστούμε!