Η επιστροφή στην «κανονικότητα» είναι γεγονός. Μια κανονικότητα όμως που υπαγορεύει καινούριους κανόνες και οδηγίες. Η απόσταση, η χρήση μάσκας, γαντιών κι αντισηπτικού θα είναι απαραίτητα.

Τι κάνουμε όμως με την νέα πραγματικότητα, τώρα που θα πρέπει να βγούμε; Έως τώρα ο κόσμος που συναντούσαμε έξω ήταν σαφώς λιγότερος συγκριτικά με τον κόσμο που θα συναντήσουμε από Δευτέρα.

Πάμε να δούμε κάποιες οδηγίες για το τι θα κάνουμε με την απολύμανση των ρούχων μας και τις δοκιμές ρούχων στα καταστήματα.

Η απολύμανση των ρούχων γίνεται όταν τα αφήνουμε κρεμασμένα για 2 με 3 ημέρες, εάν πλυθούν σε υψηλή θερμοκρασία ή όταν σιδερωθούν με καυτό σίδερο.

  • Δε φοράμε τα ίδια ρούχα την επόμενη μέρα.
  • Βγάζουμε τα ρούχα σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Τα βάζουμε για πλύσιμο σε υψηλή θερμοκρασία, πάνω από 60 βαθμούς ή τα αφήνουμε δύο με τρεις ημέρες να αεριστούν σε σημείο που δεν έρχονται επαφή με άλλα ρούχα.
  • Την τσάντα μας την αφήνουμε σε συγκεκριμένο μέρος και αυτήν για δύο μέρες ή την περνάμε με αντισηπτικό οινοπνεύματος ή σαπούνι και νερό.
  • Τα παπούτσια τα αφήνουμε έξω από το σπίτι, αν όμως μπούμε μέσα στο σπίτι με αυτά,τα απολυμαίνουμε και μετά καθαρίζουμε τα χέρια μας.

Σχετικά με τη δοκιμή ρούχων οι ειδικοί τονίζουν πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Όσα ρούχα περνούν από το κεφάλι καλό είναι να μην τα δοκιμάζουμε και όσο για τα υπόλοιπα να αποφεύγουμε τις πολλές δοκιμές. Όταν επιστρέψουμε σπίτι κάνουμε μπάνιο, ενώ αν αγοράσουμε κάποιο ρούχο το πλένουμε καλά.

Τι: Tι κάνουμε με ρούχα, παπούτσια  όταν επιστρέφουμε από έξω καθώς και με τις δοκιμές των ρούχων.

Πώς: Πλένοντας σε υψηλές θερμοκρασίες τα ρούχα ή αφήνοντας τα να αεριστούν

Γιατί: Για τη σωστή υγιεινή

Πού: Στο σπίτι

Πότε: Όταν επιστρέφουμε στο σπίτι

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό
Η Μαρία Χρυσαϊδη αγαπά τη μόδα και το στυλ! Οι πρώτες της σπουδές ήταν στη Φιλοσ/κή στο τμήμα Φ.Π.Ψ., ο χώρος της μόδας όμως ήταν αυτός που την κέρδισε. Σκοπός της από τη στήλη "Style My Day" είναι να γνωρίσουμε τη μόδα και το στυλ και να εμπνευστούμε!