Έτοιμοι για εκδρομή; Θέλετε να ξεφύγετε από την ρουτίνα της καθημερινότητας και να χαλαρώσεις για λίγες ημέρες μακριά από το σπίτι; Σας βρήκαμε καλοκαιρινές αποδράσεις στο νομό Λακωνίας, σε κοντινή απόσταση από την Καλαμάτα για την επόμενη εξόρμησή σας!

Στη συνέχεια, σας προτείνουμε κοντινούς προορισμούς στη Λακωνία που θα σας κάνουν να µπείτε αμέσως σε μια πιο αισιόδοξη διάθεση.

Με πλούσια ιστορία και ιδιαίτερη παράδοση η Λακωνία αποτελεί έναν συναρπαστικό προορισμό που τα έχει όλα και βρίσκεται μια ανάσα από την Καλαμάτα.

Κάστρα και παλάτια που θα μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή, όμορφα βουνά και άγρια τοπία, ατμοσφαιρικά χωριά και γραφικοί παραθαλάσσιοι οικισμοί αλλά και σαγηνευτικές παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε.

Πάρτε μια εικόνα στη συνέχεια από μερικούς προορισμούς στη Λακωνία και αποκομίστε υπέροχες εμπειρίες διακοπών!

Μονεμβασία

Στο νότιο άκρο της ανατολικής ακτής της Πελοποννήσου, η μεσαιωνική περιτειχισμένη καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, η πατρίδα του Γιάννη Ρίτσου, με τις 40 βυζαντινές εκκλησίες και τα δαιδαλώδη καλντερίμια της μοιάζει σαν να έχει βγει από παραμύθι. Η Μονεμβασιά έλκει ακατάπαυστα επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, για να γνωρίσουν τη διαφορετικότητά της και τα πολλαπλά και ετερόκλητα στοιχεία της σε ένα ρομαντικό σκηνικό.

Μυστράς

Ο σημαντικότερος τουριστικός πόλος έλξης στη Σπάρτη, ο Μυστράας είναι συνδεδεμένος άρρηκτα με την ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, αφού εδώ στέφθηκε το 1448 o τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος. Πρόκειται για ένα μοναδικό σύνολο από μνημεία φράγκικα, βυζαντινά και οθωμανικά, που διηγούνται με τη δική τους γλώσσα την ιστορία του.

Γύθειο

Μια όμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη χτισμένη αμφιθεατρικά, με πολύχρωμα νεοκλασικά που καθρεφτίζονται στη θάλασσα, στενά σοκάκια και χαρακτηριστική νησιωτική φυσιογνωμία. Το Γύθειο αποτελεί καλή βάση αν θέλετε να συνδυάσετε διακοπές πάνω στη θάλασσα και εκδρομές στη Μάνη.

Σπήλαιο Διρού

Το Σπήλαιο Διρού βρίσκεται στα δυτικά παράλια της λακωνικής Μάνης σε ένα πανέμορφο τοπίο με κατάλευκους σταλακτίτες, σταλαγμίτες, εντυπωσιακές κουρτίνες και κρυστάλλους. Μέσα στο σπήλαιο έχουν βρεθεί απολιθωμένα οστά πάνθηρα, ύαινας, λιονταριού, ελαφιού, κουναβιού και το μεγαλύτερο κοίτασμα οστών ιπποπόταμων στην Ευρώπη. Κοντά στη φυσική του είσοδο έχουν βρεθεί κεραμικά που υποδηλώνουν την ανθρώπινη παρουσία.

Ελαφόνησος

Φυσικοί αμμόλοφοι, συστάσεις κέδρων στις αμμοθίνες, κρυμμένες σπηλιές, και παραλίες που έχουν πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα είναι μερικά από αυτά που κάνουν την Ελαφόνησο τον ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό.Γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμος είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του νησιού αποτελώντας έναν από τους καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς.

Δείτε επίσης:

Μονοήμερες εξορμήσεις κοντά στην Καλαμάτα… (Messinia version)

Μονοήμερες εξορμήσεις στην Ηλεία σε κοντινή απόσταση από την Καλαμάτα…

Η Στούπα στα καλύτερά της… από το Travel’in Stoupa!

Η Πύλος στα καλύτερά της… από το Travel’in Pylos & Gialova!

Elladiko