Έτοιμοι για εκδρομή; Θέλετε να ξεφύγετε από την ρουτίνα της καθημερινότητας και να χαλαρώσεις για λίγες ημέρες μακριά από το σπίτι; Σας βρήκαμε καλοκαιρινές αποδράσεις στο νομό Ηλείας, σε κοντινή απόσταση από την Καλαμάτα για την επόμενη εξόρμησή σας!

Βρήκαμε και σας προτείνουμε κοντινούς προορισμούς στην Ηλεία που θα σας κάνουν να µπείτε αμέσως σε μια πιο αισιόδοξη διάθεση.

Η μεγάλη ακτογραμμή που αγκαλιάζει τη δυτική πλευρά της Ηλείας με τα υπέροχα νερά του Ιονίου κάνει τα καλοκαίρια μας λίγο πιο όμορφα. Η Ηλεία κρύβει πολλά μυστικά. Ανακαλύψτε τα και αποκομίστε υπέροχες εμπειρίες διακοπών!

Ζαχάρω

Η Ζαχάρω είναι μία όμορφη μικρή πόλη του νομού Ηλείας. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος του νομού Ηλείας και απέχει 30 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού, τον Πύργο. Το ένα της κομμάτι “σκαρφαλώνει” στο χαμηλό λόφο. Το άλλο απλώνεται σε μία πεδιάδα, καταλήγοντας σε μια εξαίσια αμμώδη παραλία, που βρέχεται από τα καταγάλανα νερά του Ιονίου.

Ιαματικά λουτρά του Καϊάφα:

Στον Καϊάφα, θα σας υποδεχτεί ένα εντυπωσιακό πευκοδάσος. Σε αυτήν τη γνωστή ελληνική λουτρόπολη, τα ιαματικά νερά πηγάζουν από τα σπήλαια των Ανιγρίδων και Ατλαντίδων νυμφών, «σπίτια» των μυθικών αυτών μορφών. Μία στενή λωρίδα γης χωρίζει τη θάλασσα από τη λίμνη του Καϊάφα… Διακοπές που μοιάζουν με παραμύθι!

Κατάκολο: Το γραφικό λιμανάκι της πρωτεύουσας

Το Κατάκολο είναι μια παραλιακή κωμόπολη στη δυτική Ηλεία, στην περιοχή της αρχαίας Φείας. Είναι το σημερινό λιμάνι της πρωτεύουσας του νομού. Γραφικό με έντονο το παραδοσιακό χρώμα, συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Ο επισκέπτης έχει πολλές επιλογές για να γεμίσει τον ελεύθερο χρόνο του ή να περάσει ευχάριστα τις διακοπές του.

Δάσος της Φολόης

Στο οροπέδιο της Φολόης, που οι ντόπιοι ονομάζουν “μπαλκόνι της Ηλείας” λόγω της πανοραμικής θέας, απαντάται ένα από τα σπανιότερα και μεγαλύτερα δάση βελανιδιών, ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000. Αφεθείτε στη μαγεία του δάσους ατενίζοντας τις αγέρωχες βελανιδιές, που με το ύψος τους μοιάζουν να αγγίζουν τον ουρανό. Εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι είναι επίπεδο για να κάνετε πεζοπορία στα αμέτρητα και πανέμορφα μονοπάτια του.

Κουρούτα: Η Μύκονος της Πελοποννήσου

Τόνοι άμμου δημιουργούν μια ακτογραμμή που φαντάζει ατελείωτη. Θα συναντήσετε επίσης, μερικά από τα καλύτερα night clubs και ξενοδοχεία της χώρας. Υπάρχουν επίσης αρκετά καταστήματα, εστιατόρια, μέχρι και κάμπινγκ, για τους λάτρεις της φύσης.

Δείτε επίσης:

Μονοήμερες εξορμήσεις κοντά στην Καλαμάτα… (Messinia version)

Η Στούπα στα καλύτερά της… από το Travel’in Stoupa!

Η Πύλος στα καλύτερά της… από το Travel’in Pylos & Gialova!

Ελλαδικό