Ευλογηµένη από τη φύση και… προικισµένη από τους ανθρώπους, η Μεσσηνία είναι αυτό που λέµε το απόλυτο success story!

Έτοιμοι για εκδρομή; Θέλετε να ξεφύγετε από την ρουτίνα της καθημερινότητας και να χαλαρώσεις για λίγες ημέρες μακριά από το σπίτι; Σας βρήκαμε καλοκαιρινές κοντινές αποδράσεις από την Καλαμάτα για την επόμενη εξόρμησή σας!

Βρήκαμε και σας προτείνουµε κοντινους προορισμούς στη Μεσσηνία που θα σας κάνουν να µπείτε αµέσως σε μια πιο αισιόδοξη διάθεση.

Στούπα -Καρδαμύλη

Με σημαντικές φυσικές ομορφιές, εντυπωσιακές παραλίες και δυνατότητα για ενδιαφέρουσες κοντινές αποδράσεις, η ιστορική Καρδαμύλη αποτελεί έναν κρυμμένο θησαυρό”. Σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό, γεμάτο αντιθέσεις από κρυστάλλινα γαλάζια νερά, μεγαλόπρεπα κυπαρίσσια, άγριους ελαιώνες, καταπράσινες πλαγιές και απόμακρα χιονοσκέπαστα βουνά, βρίσκεται η Καρδαμύλη, ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό, στην ανατολική άκρη του μεσσηνιακού Κόλπου.

Δείτε παρακάτω εκπομπιακό βίντεο του “Kalamata IN” για την περιοχή

Μεθώνη

Η Μεθώνη είναι ένα μικρό χωριό και σημείο ιστορικού ενδιαφέροντος. Είναι χτισμένη γύρω από το κάστρο της Μεθώνης το οποίο οικοδομήθηκε από τους Βενετούς. Εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε το κάστρο και τον πύργο Μπούρτζι που βρίσκεται νότια του φρουρίου.

Πύλος – Γιάλοβα

Η Πύλος είναι μια μικρή παραθαλάσσια πόλη, γνωστή παλαιότερα με την ονομασία Ναβαρίνο, τόπος διεξαγωγής της ομώνυμης ναυμαχίας που συνέβαλε στον απελευθερωτικό αγώνα την Ελλήνων. Είναι ωραία να κάνετε την βόλτα σας στην πλατεία και γιατί όχι να πιείτε ένα καφεδάκι στο λιμάνι της.

Δείτε παρακάτω εκπομπιακό βίντεο του “Kalamata IN” για την περιοχή

Πολυλίμνιο

Κοντά στο χωρίο Χαραυγή βρίσκεται ένας μικρός καταπράσινος παράδεισος που αποτελείται από ένα σύμπλεγμα λιμνών και καταρρακτών. Το Πολυλίμνιο είναι ευχάριστος προορισμός για εύκολη πεζοπορία και βουτιά στα γλυκά νερά των λιμνών της. Κατά την επίσκεψή σας θα περάσετε μια σειρά από λίμνες όπως , του Ιταλού, την Καδούλα και την Κάδη με το εκπληκτικό καταρράκτη και τα πεντακάθαρα νερά.

Βοιδοκοιλιά

Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς βρίσκεται κοντά στην Πύλο, δίπλα από την λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, σημαντικό υδροβιότοπο της περιοχής. Η παραλία είναι χαρακτηριστικά όμορφη με λεπτή άμμο και ρηχά νερά.

Δείτε επίσης:

Μεσσηνία χωρίς αδέσποτα