Παρά την επιδημική κατάσταση που βιώνουμε,το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας δεν το σταματά τίποτα!Όχι μόνο διεξάγεται κανονικά επιδεικνύοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά, αλλά παρουσιάζει και σπουδαίες παραστάσεις.

Για δέκα ημέρες, από τις 21 έως τις 30 Αυγούστου 2020, κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε όλους τους δημότες της πόλης και τους φιλότεχνους επισκέπτες της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το “παρών” στην έναρξη του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, έδωσε η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία λίγη ώρα νωρίτερα παρέδωσε σε εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας στο κοινό, το έργο της Ανάδειξης της περιοχής της εισόδου του Κάστρου Καλαμάτας.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021 με την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα μέχρι το θέατρο, μέσω μια ειδικής κατασκευής στη σκάλα της εισόδου του κάστρου, όπως τόνισε η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνία Ευαγγελία Μηλίτση.

Το φετινό 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού άνοιξαν ο Wim Vandekeybus και η ομάδα Ultima Vezστο, με το έργο TRACES που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Aμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας.

Δέκα χορευτές κινούνται υπό τους ήχους της μουσικής των Trixie Whitley, Shahzad Ismaily, Ben Perowsky και Daniel Mintseris ενώ μαζί τους τους επί σκηνής θα βρίσκεται και ο κιθαρίστας Marc Ribot, συνθέτης της μουσικής του Inasmuch as Life is Borrowed και της μεγάλου μήκους ταινίας του Vandekeybus Galloping Mind.

Την Κυριακή 23 Αυγούστου στο αμφιθέατρο Κάστρου, ο Israel Galván με το έργο του SOLO: REVOLUTION WITHOUT MUSIC επαναπροσδιορίζει το παραδοσιακό φλαμένκο. Πορευόμενος στα βήματα του Vicente Escudero, ο Galván δεν χρησιμοποιεί μουσική συνοδεία αλλά αφουγκράζεται το σώμα του και δημιουργεί τη δική του μουσική, με τα πόδια, τις παλάμες και τα δάχτυλα των χεριών, ενίοτε και με τη φωνή του.

Υπενθυμίζεται ότι το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αφιερώνεται στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου, ως ελάχιστος φόρος τιμής για την καθοριστική του συνεισφορά στην ίδρυση του θεσμού.

Το πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα 24 Αυγούστου:

19:30Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (2 ώρες)

Διάλεξη από τον Jozef Fruček
Risk and uncertainty – Fundamental aspects o human development

21:00 – Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

Ελευθερία Ηλιοπούλου

Fighting Eagerly Against Reality (FEAR)

21:00 – Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

Iesu Escalante

“Jack… a symphonic resistance of a brutal self portrait”

Στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας, η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σε οργανωμένο και οριοθετημένο χώρο, με καρέκλες. Οι θεατές θα μπορούν την παρακολουθήσουν λαμβάνοντας δελτίο ελευθέρας εισόδου με σειρά προτεραιότητας. Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή, κατά την είσοδο, την έξοδο από τον οριοθετημένο χώρο της πλατείας και καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό