Όπως είναι γνωστό τα γυμναστήρια προσελκύουν σε καθημερινή βάση αρκετό κόσμο, ωστόσο πρόκειται για κλειστούς χώρους, που μπορεί να μην αερίζονται με τον σωστό τρόπο, ειδικά αυτή την περίοδο που πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί με την τήρηση της καθαριότητας και τους κανόνες υγιεινής.

Κάποια γυμναστήρια λοιπόν μπορεί να έκλεισαν, κάποια άλλα αδειάζουν σταδιακά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμελήσουμε την υγεία μας και την σωματική μας κατάσταση. Μια καλή λύση λοιπόν είναι η γυμναστική από το σπίτι. Έτσι γλιτώνεις και τον συνωστισμό – που σε μια τέτοια περίοδο κρίνεται απαραίτητο – έχεις τον δικό σου χώρο, τον δικό σου εξοπλισμό και την ίδια στιγμή δεν χάνεις και χρόνο των μετακινήσεων. Προσαρμόζεις τους χρόνους σου, την διάθεσή σου, βρίσκεις το πρόγραμμα που σου ταιριάζει και αυτό είναι όλο!

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά apps αλλά και sites για γυμναστική, με κάποια μάλιστα να είναι και δωρεάν, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να πειραματιστείτε όσο θέλετε, μέχρι να βρείτε εκείνο που σας ταιριάζει.

Εμείς θα σας προτείνουμε κάποιες εφαρμογές, που μπορείτε να κατεβάσετε στο κινητό σας, ιστοσελίδες, που με κάποιο αντίτιμο παρέχουν ολοκληρωμένα προγράμματα γυμναστικής ή προτάσεις ασκήσεων, αλλά και κανάλια στο Υoutube που μέσω βίντεο δείχνουν τον τρόπο να γυμναζόμαστε σωστά από το σπίτι μας!

Γυμναστική στο σπίτι – χωρίς εξοπλισμό

Το app προσφέρει καθημερινά προγράμματα ασκήσεων για όλες τις βασικές ομάδες μυών, αφιερώνοντας μόνο λίγα λεπτά μέσα στην ημέρα σας. Δεν απαιτείται η χρήση εξοπλισμού και όλες οι ασκήσεις εκτελούνται με το βάρος του σώματός σας. Η εφαρμογή διαθέτει ασκήσεις για κοιλιακούς, θώρακα, πόδια, χέρια και γλουτούς, καθώς και ολοκληρωμένα προγράμματα άσκησης. Όλες οι ασκήσεις είναι σχεδιασμένες από ειδικούς.
Η εφαρμογή υπάρχει διαθέσιμη στο Google Play.

Online sites Yoga International

Αν είσαι λάτρης της γιόγκα τότε ρίξε μια ματιά σε αυτό το site. Προσφέρει μαθήματα για όλα τα επίπεδα με περισσότερους από 500 δασκάλους που ειδικεύονται σε πολλές και διαφορετικές τεχνικές της yoga. Mε προγράμματα που κυμαίνονται από 15 έως 120 λεπτά για να διαλέξετε, μπορείτε να βρείτε την πρακτική εκείνη που σας ταιριάζει. Και φυσικά όλο αυτό μπορείτε να το κάνετε παίρνοντας την δωρεάν δοκιμή για 14 ημέρες! Δείτε περισσότερα εδώ.

Gaia

Εδώ θα βρείτε τα πάντα γύρω από τις πρακτικές της yoga, τον διαλογισμό, αλλά και μια ποικιλία από βίντεο σχετικά με την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού lifestyle. Μπορείτε να το δοκιμάσετε για μία εβδομάδα δωρεάν, ενώ μετά μπορείτε με το αντίτιμο των 11.99€ τον μήνα, να απολαμβάνετε το πλούσιο περιεχόμενό του. Δείτε περισσότερα εδώ. 

Glo

Εδώ θα βρείτε πρακτικές που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα, φροντίζοντας το σώμα αλλά και το μυαλό σας, με απεριόριστη πρόσβαση σε μαθήματα γιόγκα, διαλογισμού και Pilates. Απαντώντας σε τρεις πολύ απλές ερωτήσεις προσαρμόζετε το πρόγραμμα στις δικές σας ανάγκες. Το Glo διαθέτει περισσότερα από δεκαέξι διαφορετικά στυλ στις πρακτικές, όποιο κι αν είναι το επίπεδό σας, ειδικευμένους εκπαιδευτές και περισσότερα από 4.000 μαθήματα διαθέσιμα online. Δείτε περισσότερα εδώ. 

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό