Αναστάτωση προκάλεσε η ανακοίνωση των μέτρων από τον Υφ. Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά και την μετάλλαξη του νομού Μεσσηνίας σε “κόκκινη περιοχή”.

Όπως είναι λογικό σύγχυση προκλήθηκε με τη λειτουργία καταστημάτων, καθώς ορισμένοι πίστευαν ότι λειτουργούσαν με τη μέθοδο click away, άλλοι με το click inside, ενώ κάποιοι άλλοι λειτούργησαν κανονικά τα καταστήματά τους, αφού δεν είχαν επίσημη ενημέρωση.

Με βάση λοιπόν τα νέα μέτρα, η λειτουργία των καταστημάτων στις “κόκκινες” περιοχές είναι η εξής:

– Ωράριο καταστημάτων 7:00 – 20:30.

– Όλα τα καταστήματα λειτουργούν με τη μέθοδο του click away, δηλαδή οι καταναλωτές επιλέγουν το προϊόν που θέλουν να αγοράσουν και το παραγγέλνουν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά. Αφού πραγματοποιήσουν ηλεκτρονική πληρωμή (όπου διατίθεται) ή με κάρτα το παραλαμβάνουν σε προκαθορισμένο ραντεβού χωρίς να εισέλθουν στο κατάστημα.

– Εξαίρεση αποτελούν κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και κέντρα αισθητικής, που λειτουργούν με τη μέθοδο click inside, δηλαδή κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού μεταβαίνουν στην επιχείρηση και εισέρχονται στο χώρο, με τον επαγγελματία να διατηρεί λίστα με τα στοιχεία τους.

Όλα αυτά ισχύουν έως και τις 16 Μαρτίου και μόνο για τις “κόκκινες” περιοχές, καθώς στις υπόλοιπες περιοχές με το βαθύ κόκκινο χρώμα υπάρχουν αυστηρότεροι περιορισμοί.

Ελλαδικό