Ο νομός Μεσσηνίας κρύβει αμέτρητα σημεία ενδιαφέροντος, με έντονο το στοιχείο της φύσης, πόλεις και χωριά που αξίζει κανείς να ανακαλύψει και ιστορικά μνημεία που κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Ένας από τους προορισμούς που σίγουρα κλέβει τις εντυπώσεις, είναι και η Πύλος, η οποία παρόλο που είναι μια ηπειρωτική πόλη, η ιδιαίτερη αύρα της δημιουργεί την εντύπωση ότι κανείς βρίσκεται σε νησί.

Συναντάται σε απόσταση 50 χλμ. από την Καλαμάτα στον ομώνυμο κόλπο (γνωστός και ως κόλπος Ναβαρίνο) που περιβάλλεται από την υδάτινη αγκαλιά του Ιονίου και είναι αμφιθεατρικά χτισμένη έτσι ώστε να προσφέρει πανοραμική θέα στα νερά του Ιονίου. Με λευκά σπιτάκια με κόκκινες σκεπές, θυμίζει πολύ νησάκια του Αργοσαρωνικού.

Η κεντρική πλατεία Τριών Ναυάρχων αποτελεί σημείο αναφοράς, τόσο για τους ντόπιους, όσο και για τους επισκέπτες λίγο πριν ξεκινήσουν τις εξορμήσεις τους στα αξιόλογα σημεία της ευρύτερης περιοχής. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν αδιαμφισβήτητα το Νιόκαστρο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου, καθώς και το Ανάκτορο του Νέστορος, στο λόφο του επάνω Εγκλιανού.

Από τις παραλίες της ευρύτερης περιοχής που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί κανείς δεν είναι άλλη από την πολυφωτογραφημένη Βοϊδοκοιλιά βόρεια της Πύλου, με σχήμα μισοφέγγαρου, ψιλή, λευκή σαν πούδρα αμμουδιά και τιρκουάζ, κρυστάλλινα νερά. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η παραλία του Ρωμανού, καθώς και η Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, ένας εξαιρετικής ομορφιάς βιότοπος όπου φιλοξενούνται πάνω από 250 είδη σπάνιων πουλιών.

Δείτε επίσης:

Η Πύλος στα καλύτερά της… από το Travel’in Pylos & Gialova!

Η εντυπωσιακή Πύλος μέσα από ένα σύντομο βίντεο!

Η Στούπα στα καλύτερά της… από το Travel’in Stoupa!

Ελλαδικό