Μέσα σε αυτή την κρίση του κορoνοϊου η μόδα δεν στέκεται αδιάφορη. Μεγάλοι οίκοι μόδας και brands προσφέρουν τη βοήθεια τους ενάντια στον ιό. Μάσκες, αντισηπτικά, ιατρικές  προμήθειες, οικονομική βοήθεια κ.α. Η όποια προσφορά είναι χρήσιμη κι αναγκαία.

Ο οίκος Armani δωρίζει 1,25 εκατομμύρια ευρώ σε μια σειρά νοσοκομείων και οργανώσεων υγείας που καταπολεμούν την εξάπλωση του κορoνοϊού.

Η οίκος κοσμημάτων πολυτελείας Bulgari θα παράγει χιλιάδες μπουκάλια gel απολυμαντικών χεριών, ενώ τον περασμένο μήνα προσέφερε δωρεά στο νοσοκομείο Spallanzani για να αποκτήσει ένα νέο, προηγμένο μικροσκόπιο 3D.

Ο οίκος Prada ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κατασκευάσει συνολικά 110,000 μάσκες μέχρι τις 6 Απριλίου στο εργοστάσιο του στη Μοντένα της Ιταλίας και να τις διαθέσει στην περιοχή της Τοσκάνης.

Η Gucci θα συνδράμει προσφέροντας 2 εκατομμύρια ευρώ συνολικά σε δύο ξεχωριστές δωρεές. Το 1 εκατομμύριο ευρώ θα το προσφέρει στο Εθνικό Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ενώ το δεύτερο εκατομμύριο στο Ταμείο Ανταπόκρισης Αλληλεγγύης του COVID-19 του Ιδρύματος των Ηνωμένων Εθνών προς υποστήριξη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

Ο όμιλος LVMH, που περιλαμβάνει τις επωνυμίες Givenchy, Dior και Louis Vuitton έχει ανακοινώσει πως έχει σταματήσει η παραγωγή αρωμάτων κι έχει ξεκινήσει την παραγωγή αντισηπτικών.

Οι οίκοι Balenciaga και Yves Saint Laurent ξεκινούν να παρασκευάζουν μάσκες για προστασία από τον ιό.

Μεγάλοι Fast Fashion κολοσσοί όπως η H&M, η μητρική εταιρεία των Zara, Inditex καθώς κι η Mango έχουν δεσμευθεί να στρέψουν τη γιγαντιαία παραγωγή τους προς την παραγωγή ιατρικών προμηθειών. Μάλιστα η Inditex θα  ξεκινήσει και την παραγωγή νοσοκομειακών ρούχων.

Τέλος πολλές μικρότερες εταιρίες παραγωγής ρούχων έχουν «παγώσει» την παραγωγή ρούχων κι έχουν ξεκινήσει την κατασκευή μασκών. Όλες οι προσπάθειες είναι άξιες κι εντελώς αναγκαίες αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό
Η Μαρία Χρυσαϊδη αγαπά τη μόδα και το στυλ! Οι πρώτες της σπουδές ήταν στη Φιλοσ/κή στο τμήμα Φ.Π.Ψ., ο χώρος της μόδας όμως ήταν αυτός που την κέρδισε. Σκοπός της από τη στήλη "Style My Day" είναι να γνωρίσουμε τη μόδα και το στυλ και να εμπνευστούμε!