Το πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού είναι εδώ και οι εκδρομείς κανονίζουν που θα περάσουν την πρώτη απόδραση τους μετά την καραντίνα.

Με την ανάγκη για ολιγοήμερες διακοπές να είναι μεγάλη, οι περισσότεροι ταξιδιώτες αναζητούν κοντινούς και ασφαλείς προορισμούς για να απολαύσουν το πρώτο τριήμερο μετά την άρση των μέτρων.

Σύμμαχος στην απόδραση από τα αστικά κέντρα θα είναι και ο καιρός, ο οποίος αναμένεται να είναι καλός όλο το τριήμερο!

Μπορεί η πρώτη σκέψη όλων να είναι μια σύντομη επίσκεψη σε κάποιο από τα νησιά της χώρας μας, ωστόσο τα τελευταία χρόνια αλλά και λόγω των φετινών ιδιαίτερων συνθηκών, η Μεσσηνία φαίνεται πως θα έχει την τιμητική της για ακόμα μια φορά!

Μετά τη δημιουργία της νέας Εθνικής οδού, η πρόσβαση έγινε πολύ εύκολη για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου Αττικής, καθώς σε 2,5 ώρες οι Αθηναίοι είναι σε θέση να βρίσκονται στη Μεσσηνία. Το γεγονός αυτό καθιστά την πόλη ιδανική επιλογή για τριήμερες αποδράσεις.

Θάλασσα, οργανωμένες και μη παραλίες, καλό φαγητό, αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία, είναι μερικά από όσα θέλει ο επισκέπτης και η Μεσσηνία μπορεί να του τα παρέχει.

Βεβαίως εκτός των τουριστών, το σίγουρο είναι πως και οι απανταχού Μεσσήνιοι έχουν και επιπλέον κίνητρα να βρεθούν στην πατρίδα τους και την επισκέπτονται σε κάθε ευκαιρία.

Στη συνέχεια σας παρουσιάζουμε μερικούς από τους προορισμούς στη Μεσσηνία που αποτελούν ιδανική επιλογή για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος:

Καλαμάτα

Τοποθετημένη στους πρόποδες του όρους Καλάθι, στην καρδιά του Μεσσηνιακού κόλπου, ξεχωρίζει για τις υπέροχες παραλίες της και την έντονη νυχτερινή ζωή, που δε σταματά χειμώνα και καλοκαίρι.

Στολίδι του Μεσσηνιακού Κόλπου και μην έχοντας να ζηλέψει τίποτα από νησί, η Καλαμάτα με τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσιννα νερά της σαγηνεύει κάθε επισκέπτη. Εκμεταλλεύσου, λοιπόν, την αργία του Αγίου Πνεύματος και επισκέψου την Καλαμάτα, προκειμένου να γεμίσεις τις μπαταρίες σου.

Στούπα – Καρδαμύλη

Οι πλακόστρωτοι δρόμοι, τα μικρά σοκάκια και τα μαγαζάκια τα οποία βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, θα σας κάνουν πολλές φορές να νιώσετε ότι είστε σε κάποιο ελληνικό νησί και μάλλον αυτό δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Η Καλογριά στην Στούπα, μια από τις πιο διάσημες παραλίες, ανάβαθη με διάφανα νερά, σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

Δείτε παρακάτω εκπομπιακό βίντεο του “Kalamata IN” για την περιοχή

Πύλος – Γιάλοβα

Η Πύλος είναι μια μικρή παραθαλάσσια πόλη, γνωστή παλαιότερα με την ονομασία Ναβαρίνο, τόπος διεξαγωγής της ομώνυμης ναυμαχίας που συνέβαλε στον απελευθερωτικό αγώνα την Ελλήνων.Η Γιάλοβα είναι ένα παραλιακό χωριό σε σπουδαία από ιστορικής απόψεως τοποθεσία χτισμένο στον μυχό του όρμου Ναυαρίνου, απέναντι από την Πύλο. Παρουσιάζει ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον, καθώς αποτελεί σταθμό πολλών μεταναστευτικών πουλιών.

Δείτε παρακάτω εκπομπιακό βίντεο του “Kalamata IN” για την περιοχή

Μεσσήνη

Η κοσμοπολίτικη παραλία της Μπούκας, η Ανάληψη με τα πολυτελή ξενοδοχεία, η ατέλειωτη παραλία της Βελίκας, αλλά και οι ακτογραμμές που βρίσκονται στο Καλαμάκι, τους Χράνους, το Πεταλίδι και τον Άγιο Ανδρέα παρουσιάζονται σε ένα σύντομο βίντεο με εναέρια πλάνα από τον Δήμο Μεσσήνης.

Στο παρακάτω βίντεο έχετε την ευκαιρία να δείτε καταγάλανα νερά, οργανωμένες και παρθένες παραλίες, γραφικά παραθαλάσσια χωριά και εντυπωσιακά τοπία που κρύβονται κατά μήκος της ακτογραμμής του νομού Μεσσηνίας, δυτικά της πόλης της Καλαμάτας…

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό