Μιαν Ελλάδα αυτάρκη σε αίμα οραματίζεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και σ’ αυτό έρχεται αρωγός ο Δήμος Καλαμάτας.

Η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2002, με τη φλόγα της αγάπης να διασχίζει το μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, για να «μεταλαμπαδεύσει» το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς της Αιμοδοσίας, από χέρι σε χέρι.

Ο θεσμός της Λαμπαδηδρομίας στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει και να τονίσει τη σημασία της προσφοράς των εθελοντών αιμοδοτών ευελπιστώντας στην ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας.

Από την Καλαμάτα θα περάσει η φλόγα της αγάπης της 18ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου σε μια μικρή τελετή που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Τη φλόγα θα μεταφέρουν εθελοντές αιμοδότες, υποστηρικτές και παιδιά με πορεία από την πλατεία Αγ. Αποστόλων έως τον τόπο της εκδήλωσης.

Στόχος της φλόγας της αγάπης είναι να διασχίσει όσες περισσότερες πόλεις σε ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα προκειμένου να μεταλαμπαδεύσει το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος προς τον άγνωστο, πάσχοντα συνάνθρωπο! Τη διοργάνωση της τοπικής εκδήλωσης έχει αναλάβει η Υπηρεσία μας σε συνεργασία με τη ΦΑΡΙΣ. Συμμετέχει και υποστηρίζει το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ε.Ε.Σ., η Ελληνική Αστυνομία καθώς και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό