Από τις 25 μέχρι και τις 29 Σεπτεμβρίου 2020 και με μία διαφορετική συναυλία κάθε βράδυ, αναγνωρισμένοι Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες θα εμφανιστούν επί σκηνής στην πόλη της Καλαμάτας.

Η φετινή χρονιά είναι αναμφισβήτητα εξαιρετικά δύσκολη για τον τομέα της τέχνης και τους καλλιτέχνες. Μετά την ακύρωση των θερινών masterclasses του φεστιβάλ μας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό στην αναδιοργάνωση ενός τμήματος του συναυλιακού μας προγράμματος σύμφωνα με όλα τα μέτρα υγιεινής για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της νόσου. Οι ερχόμενες συναυλίες στα τέλη του μήνα αποτελούν τον καρπό των προσπαθειών μας. Οργανώνονται από την Κοινωφελή Επιχείρηση Καλαμάτα «ΦΑΡΙΣ» και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Θα καλωσορίσουμε έναν από του πιο πολυδιάστατους και λαμπρούς βιολοντσελίστες της εποχής μας· τον Jean-Guihen Queyras. Μαζί με τον γιο του και εξαιρετικά ταλαντούχο ζωγράφο, Jérémie Queyras, θα ερμηνεύσουν έργα από το μπαρόκ και το σύγχρονο ρεπερτόριο με ταυτόχρονο ζωγραφικό αυτοσχεδιασμό. Μία ακόμη κορυφαία στιγμή του φετινού προγράμματος αποτελεί η παρουσία του βιολονίστα Ιόνιαν Ηλίας Καντέσα και του συνόλου Caerus. Με ποικίλους συνδυασμούς οργάνων, αλλά και με έργα για σόλο βιολί, αυτή η συναυλία θα επικεντρωθεί στη μουσική δωματίου του περασμένου αιώνα και στη σύγχρονη δημιουργία.

Η σοπράνο Κατερίνα Παλαιολόγου και ο πιανίστας Γιάννης Αερινιώτης θα ερμηνεύσουν έξοχα τραγούδια και άριες των Vivaldi, Schumann, Debussy κ.α. Επιπλέον, ο Αρίωνας Γυφτάκης και το Τζαζ Τρίο του θα παρουσιάσουν, μέσα από έναν αισθητικό διάλογο με το φιλμ Δάφνις και Χλόη (1931) του ποιητή και πρωτοπόρου του Ελληνικού Κινηματογράφου Ορέστη Λάσκου, μια φρέσκια προσέγγιση στη μουσική συνοδεία κινούμενης εικόνας. Η προβολή αυτή είναι μία συμπαραγωγή με τη Filmhouse – Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας και την Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Τέλος, η πιανίστα Αλεξία Μουζά, ο βιολονίστας Felix Froschhammer και η βιολοντσελίστα Indira Rahmatulla θα επιστρέψουν στην Καλαμάτα ερμηνεύοντας έργα των Beethoven και Shostakovich.

Το πλήρες πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ

Ελλαδικό