Για μεγάλες επενδύσεις άνω των 2,5 δισ. ευρώ καθώς και πάνω από 11.000 νέες θέσεις εργασίας έρχονται στην Costa Navarino σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ ΑΕ, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.

Μήνυμα πως «δεν υπάρχει πια το δίλημμα ανάπτυξη ή περιβάλλον» όταν πρόκειται για μια φιλόδοξη επένδυση απέστειλε ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ ΑΕ, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.

Μιλώντας στη διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, με θέμα «Bιώσιμη Τραπεζική: Xρηματοδοτώντας το Αύριο», ο κ. Κωνσταντακόπουλος τόνισε κατηγορηματικά πως αυτά τα διλήμματα έχουν ξεπεραστεί πια.

«Περιβάλλον και ανάπτυξη είναι δύο έννοιες που πάνε μαζί, δεν είναι αντικρουόμενες έννοιες», πρόσθεσε για να επισημάνει πως «είναι λάθος να πιστεύουμε πως δεν συμβαδίζουν η ανάπτυξη και το περιβάλλον».

Κληθείς να παρουσιάσει το αναπτυξιακό μοντέλο του Costa Navarino, ο κ. Κωνσταντακόπουλος έκανε λόγο για ένα έργο που ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, «με σεβασμό στο περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής».

Μέχρι σήμερα, όπως τόνισε ο ίδιος, περί τα 650 εκατ. ευρώ έχουν ήδη επενδυθεί στο Costa Navarino, με το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων να πραγματοποιείται μέσα στην περίοδο της κρίσης και συγκεκριμένα το διάστημα 2008 – 2012.
Πάνω από 2,5 δισ. οι επενδύσεις στο Costa Navarino

«Συνεχίζονται τα έργα σε όλες τις περιοχές. Μόλις όλα τα έργα ολοκληρωθούν, οι επενδύσεις θα ξεπεράσουν τα 2,5 δισ. ευρώ, ενώ οι άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας στο Costa Navarino θα είναι περισσότερες από 11.000», αποκάλυψε ο κ. Κωνσταντακόπουλος.

Πληροφορίες αντλήθηκαν από το insider.gr

Ελλαδικό