Ο Οκτώβριος έχει οριστεί διεθνώς ως ο μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού. Στο πλαίσιο της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης του καρκίνου η ιδιωτική κλινική City Hospital, προσφέρει δωρεάν εξέταση – ψηλάφηση μαστών την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, από τις 14:00 έως τις 20:00 και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου από τις 10:00-13:00 και 17:00-20:00 στα εξωτερικά ιατρεία της κλινικής.

Οι ενδιαφερόμενες αφού κλείσουν ραντεβού στο τηλ. 27210 80150, θα πρέπει να έχουν μαζί το ΑΜΚΑ τους και να προσκομίσουν -εάν υπάρχουν- τις τελευταίες εξετάσεις μαστογραφίας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, το City Hospital εγκαινιάζει μια νέα εποχή για την πόλη της Καλαμάτας, καθώς τον προσεχή Νοέμβριο δίνεται η εκκίνηση λειτουργίας του ιατρείου Χειρουργικής Ογκολογίας. Το τμήμα θα επανδρωθεί από δύο διακεκριμένους ειδικούς χειρουργούς ογκολόγους, τους δρ. Νικόλαο Κελέση και τον γενικό χειρουργό με εξειδίκευση στη Χειρουργική Ογκολογία και τη Λαπαροσκοπική Χειρουργική Γεώργιο Πλατανιώτη.

Ο απώτερος σκοπός αυτής της συνεργασίας συνοψίζεται στο δικαίωμα της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης της νόσου για το σύνολο του γενικού πληθυσμού, δίχως να απαιτείται η μετάβαση του ενδιαφερομένου στα μεγάλα αστικά κέντρα για τη λήψη εξειδικευμένων ποιοτικών υπηρεσιών υγείας.

Τα προγραμματισμένα ραντεβού θα πραγματοποιούνται εντός της κτηριακής δομής της κλινικής City Hospital, στην οδό Πινδάρου 5.

Ελλαδικό