Διαδικτυακή ομιλία διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας με το παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Οδησσό και το Μουσείο Φιλικής Εταιρείας αύριο, Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 και ώρα 21:00.

Ομιλητής θα είναι ο Σωφρόνιος Παραδεισόπουλος , Διευθυντής παραρτήματος Ελληνικού Ιδρύματος πολιτισμού Οδησσού, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα με τίτλο: «Το μουσείο της Φιλικής Εταιρείας του Ελληνικού Ιδρύματος πολιτισμού στην Οδησσό. Συμβολή στην ανάδειξη και διατήρηση της κοινής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς».

A.Παρακολούθηση εκδήλωσης : https://www.kalamata.gr/el/live-stream

B.Υποβολή ερωτήσεων στο link : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScvG-9nHdpFmqBVeprZhA26FprezApPzhURYUl0XOn2pOkSgQ/viewform?usp=sf_link

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΙΛΗΤΗ

Ο Σωφρόνιος Παραδεισόπουλος είναι Ιστορικός. Έχει αποφοιτήσει από την Ιστορική Σχολή του Πανεπιστημίου Οδησσού και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ίδιο Τμήμα. Από το 1994 εργάζεται στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή του Παραρτήματος του Ιδρύματος στην Οδησσό και του εκεί Μουσείου της Φιλικής Εταιρείας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες σχετικά με την ιστορία της ελληνικής παροικίας στην προεπαναστατική Οδησσό. Έλαβε μέρος και επιμελήθηκε διάφορες εκδόσεις του Παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Έχει διακριθεί από την Παιδαγωγική Ακαδημία της Ουκρανίας για την προσφορά του στην ανάπτυξη των σχέσεων των Πανεπιστημίων των δύο χωρών και δύο φορές από τον Δήμο Οδησσού για την προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Ελλαδικό