… έχει πανσέληνο απόψε και είναι ωραία” και διάφορες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο θα πραγματοποιηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες περιλαμβάνουν μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις και άλλα.

Οι φετινές εκδηλώσεις κορυφώνονται απόψε Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020, που είναι και η ημέρα της πανσελήνου, ενώ θα υπάρξουν κι άλλες γύρω από αυτή την ημερομηνία. Η Καλαμάτα, η Μεσσηνία αλλά και διάφοροι αρχαιολογικοί χώροι της ευρύτερης περιοχής δεν θα μπορούσαν να απέχουν από τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις με τους εν λόγω χώρους να παραμένουν ανοικτοί για το κοινό κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Αρχαιολογικός Χώρος Κάστρου Καλαμάτας

Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό έως 24:00.

Αρχαία Μεσσήνη

Δυο συναυλίες από την Εθνική Λυρική Σκηνή, θα πραγματοποιηθούν απόψε το βράδυ στο θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης. Στις 19:30 εννέα διακεκριμένοι μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συμμετέχουν σε μια σειρά μοναδικών γκαλά με περίφημες άριες από όπερες και οπερέτες, καθώς και κλασικές καντάτες, τα οποία αντλούν την θεματολογία τους από την αρχαιοελληνική μυθολογία και την ελληνική λογοτεχνία. Ενώ αργότερα το ίδιο βράδυ, στις 20:30 στο θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης, γιορτάζοντας την συμπλήρωση 95 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη (1925), διοργανώνεται σειρά συναυλιών προς τιμήν του, όπου θα παρουσιαστούν εμβληματικά τραγούδια του που “σημάδεψαν” τον ελληνισμό για περισσότερο από μισό αιώνα.

Αρχαιολογικός Χώρος Ανακτόρου Νέστορος

Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 24:00

Ναός του Επικουρίου Απόλλωνα

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 και ώρα 21:00, ο Ναός του Επικουρίου Απόλλωνα στη Φιγαλεία θα “φιλοξενήσει” στον προαύλιο χώρο του, εκδήλωση με θέμα “Τραγούδια και ποιήματα του ουρανού και της ψυχής”, σε συνεργασία με το Δήμο Οιχαλίας.

Αρχαιολογικός χώρος Ολυμπίας

Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 24:00

Οι εκδηλώσεις και η επίσκεψη του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κορωνοιού COVID 19 και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους.

Ελλαδικό