Για το Μάϊο ήταν προγραμματισμένη η διεξαγωγή του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, το οποίο παρά τον αγώνα δρόμου αλλά και τις προσπάθειες που έδωσαν τα μέλη για να πραγματοποιηθεί και φέτος, τελικά αναβάλλεται λόγω πανδημίας κορονοϊού.

Όπως έκαναν γνωστό τα μέλη Οργανωτικής επιτροπής αν η κατάσταση πανδημίας και απομόνωσης των πολιτών δεν έχει ολοκληρωθεί και σταματήσει αρχές Σεπτεμβρίου, δεν υπάρχει άλλη λύση παρά να μεταφερθεί το επόμενο χρόνο στις 16-23 Μαΐου 2021.

Δείτε ανακυτικά την ανακοίνωση της Οργανωτικής επιτροπής:

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας ανακοινώνουμε την αναβολή του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας λόγω της ιδιαίτερης και ακραίας κατάστασης που βιώνουμε λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού.

Η διοργάνωση και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ είχε ολοκληρωθεί και ανακοινωθεί για να πραγματοποιηθεί από 10 έως 17 Μαΐου 2020. Δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί στην παραπάνω ημερομηνία με κλειστά σχολεία, με μαθητές έγκλειστους στα σπίτια τους και με πολίτες σε κατάσταση απομόνωσης.

Δυστυχώς εκτός από τους πολίτες και ο πολιτισμός έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα από την κατάσταση εγκλεισμού που βιώνουμε. Τα θέατρα, οι παιδικές σκηνές, οι κινηματογράφοι , οι μουσικές συναυλίες, τα φεστιβάλ σιώπησαν. Οι παιδότοποι και οι παιδικές χαρές σφραγίστηκαν. Οι μεγάλοι και κυρίως τα παιδιά έχασαν οποιαδήποτε ευκαιρία ψυχαγωγίας και διασκέδασης βιώνοντας μια κατάσταση τρομοκρατίας και φόβου για τη ζωή τους.

Τα παιδιά σταμάτησαν το παιχνίδι, έχασαν τη παρέα των φίλων τους, την αγκαλιά και τα φιλιά των αγαπημένων τους που είχαν τόσο ανάγκη, χωρίς ίσως να μπορέσουν να κατανοήσουν το γιατί.

Επειδή το Φεστιβάλ κουκλοθέατρου είναι μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά και στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και σε όσους αγαπούν τον πολιτισμό και αυτή τη μαγική τέχνη, θεωρούμε αναγκαίο να βρούμε την πιο λειτουργική λύση για να γίνει το συντομότερο δυνατόν. Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφασίσαμε να μεταφερθεί και να πραγματοποιηθεί το 4ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου στις 4 – 11 Οκτωβρίου 2020, με την προϋπόθεση βέβαια να είναι ανοιχτά τα σχολεία, να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση ομηρίας των πολιτών και να είναι σύμφωνες και οι επαγγελματικές ομάδες κουκλοθέατρου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα των παραστάσεων του 4ου Φεστιβάλ. Αν όμως η κατάσταση πανδημίας και απομόνωσης των πολιτών δεν έχει ολοκληρωθεί και σταματήσει αρχές Σεπτεμβρίου, δεν υπάρχει άλλη λύση παρά να μεταφερθεί το επόμενο χρόνο στις 16-23 Μαΐου 2021.

Από την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου
Η πρόεδρος: Κατερίνα Μηλιαρέση
Τα μέλη: Μαρίζα Νταϊφά,
Λέττα Πετρουλάκη, Δημήτρης Σαρρής

Μεσσηνία χωρίς αδέσποτα