Μπορεί λόγω της πανδημίας να μη διεξαχθεί ο επιτυχημένος θεσμός της “Λευκής Νύχτας” φέτος στην Καλαμάτα, ωστόσο ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης “Ο Ερμής” έκανε γνωστό πως αυτή τη φορά θα πραγματοποιήσει την “Ημέρα Προσφορών”.

Το τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου 29 Αυγούστου 2020, που παραδοσιακά γινόταν η Λευκή Νύχτα, θα λάβει χώρα η Ημέρα Προσφορών. Τα καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν ανοιχτά για το καταναλωτικό κοινό από τις 9:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ για να μην υπάρχει συνωστισμός.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι τα καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τις 23:00, αλλά το βράδυ της Πέμπτης ο Εμπορικός Σύλλογος ανακοίνωσε ότι το αίτημα παράτασης του ωραρίου “δεν έγινε δεκτό από τους αρμόδιους φορείς λόγω της πανδημίας του Covid-19”.

Αναλυτικά η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε για την επέκταση του ωραρίου μέχρι τις 11 μ.μ. το αίτημα δεν έγινε δεκτό από τους αρμόδιους φορείς λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας ενώ προσπάθησε παρά τις αντιδράσεις να τονώσει την αγορά της Καλαμάτας και είχε οργανώσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή λειτουργία της Ημέρας Προσφορών, λόγω των τελευταίων σημερινών εξελίξεων επιδείνωσης του Covid-19 δεν μπορεί να αγνοήσει τις υποδείξεις των ειδικών και του υπουργείου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας με αίσθημα ευθύνης ανακοινώνει σε όλα τα μέλη του ότι θα πρέπει να τηρήσουν το εθνικό ωράριο λειτουργίας το οποίο είναι συνεχές από τις 9 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ.

Οι προσφορές στα καταστήματα θα ισχύσουν κανονικά. Καλούμε τους συναδέλφους να εκμεταλλευτούν την τελευταία ημέρα των εκπτώσεων και να κάνουν προσφορές οι οποίες να προσελκύσουν το αγοραστικό κοινό.

Τέλος καλούμε τον κόσμο της Καλαμάτας να στηρίξει τα καταστήματα της πόλης του και να επωφεληθεί από τις προσφορές του Σαββάτου».

Ελλαδικό