Λίγες ημέρες μόνο απέμειναν μέχρι την έναρξη του «6ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας» που θα πραγματοποιηθεί για ακόμη μία φορά στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου «Elite City Resort» κατά το διάστημα 13 – 15 Μαρτίου 2017.
Στο 6ο Σχολείου Τουρισμού οι “μαθητές” θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν – σε συνέχεια των πολύ επιτυχημένων Σχολείων Τουρισμού – καταρτισμένους ομιλητές με μεγάλη εμπειρία σε διάφορους τομείς που σχετίζονται άμεσα και έμμεσα με τον τουρισμό.
Παρακάτω ακολουθεί το πρόγραμμα εκπαίδευσης του 6ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας:
Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017
1η ημέρα
16:15 – 16:50 II ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ
16:50 – 17:20 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ – ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
17:20 – 17:45
Tourism Trends 2017 – Δρ Βαρελάς Σωτήρης
17:45 – 18:30
Όλα είναι branding… Ή μήπως όχι; – Μπρούσαλης Δημοσθένης
18:15 – 19:00
Νέες τάσεις στη γαστρονομία – Τζανής Χάρης
19:00 – 19:20 II ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – COFFEE BREAK
19:20 – 19:45
Αναζητώντας την ταυτότητα της πόλης ΙΙ. Παρουσίαση έρευνας για την πόλη της Καλαμάτας. Ομάδα σπουδαστών Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ – Συντονιστές: Μπαλτά Αθηνά – Ψαρράς Δημήτριος
19:40 – 20:00
Ενορχηστρώνοντας Όνειρα Φιλοξενίας, από το Α ως και το Ω – Χαρούπα Αλεξία
Τρίτη 14 Μαρτίου 2017
2η ημέρα ΠΡΩΙΝΟ SESSION
09:00 – 09:15 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
09:15 – 09:45
StartUp εταιρείες: Αλήθειες & μύθοι – Σπηλιώτης Θοδωρής
09:45 – 10:15
Mystery Guest – Θεοχάρης Νίκος
10:15 – 10:40 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – COFFEE BREAK
10:40 – 11:10
10+1 χαρακτηριστικά του καλού μάνατζερ – Κλήμη Βίκυ
11:10 – 11:45
Πωλητής: Γεννιέται ή Γίνεται; – Δρ Κριτσωτάκης Γιάννης
11:45 – 12:10
Hospitality Technology Trends & Guest Engagement Techniques – Μονίαρος Γιάννης, CYSCO
12:10 – 12:20 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – COFFEE BREAK
12:20 – 13:20
Απογείωσε την καριέρα σου με το Career Coaching
Παπάζογλου Μαρία
13:20 – 13:40
Νέες τάσεις προβολής & προώθησης προορισμών ΙΙ
“Φώτα, Κάμερα… Πάμε!” – Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος
13:40 – 13:40
Well-O-Live, the Road to wellness II
Καινοτόμοι τρόποι σχεδιασμού θεματικών τρόπων τουρισμού της υπαίθρου – Κολοκοτρώνη Θ.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΙΙ Workshop
Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 09:30 – 14:00
Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του τουρισμού
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων
Επιθυμητή η τηλεφωνική κράτηση θέσεως
Τηλέφωνο κρατήσεων & πληροφοριών:
6975715229 Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος
09:30 – 11:00
Η οδύσσεια του ξενοδόχου
Γκίκα Έλενα, COSTA NAVARINO
11:00 – 11:30
Ασφαλιστική προστασία μικρομεσαίων ξενοδοχειακών καταλυμάτων
Μελεξόπουλος Δημήτρης & Μεγαλοοικονόμου Παναγιώτης,
ΑΧΑ Ασφαλιστική
11:30 – 12:00 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – COFFEE BREAK
12:00 – 13:30
Βελτίωση 1% οδηγεί στα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια
(Βιωματικό σεμινάριο)
Σταματόπουλος Κωστής & Πολίδης Νικόλαος, SUMMIT
13:30 – 14:00
Sysco ON THE GO – Mews Cloud PMS
Μονίαρος Γιάννης & Jaworska Agnes, SYSCO
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ & BARTENDING ΙΙ Workshop
Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 15:30 – 19:30
Απευθύνεται σε επαγγελματίες κι εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης, καθώς και σε σπουδαστές σχολών τουριστικής κατεύθυνσης.
Τηλέφωνο κρατήσεων & πληροφοριών: 6975715229 Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος
Δίδεται ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
15:30 – 16:30
Από την κουζίνα στη σάλα κι από τον σερβιτόρο στον οινοχόο
Πανίδης Νίκος, W.S.P.C
16:30 – 17:00 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – COFFEE BREAK
17:00 – 19:15
Βασικές αρχές BARTENDING
Κατάκης Αντώνης, COSTA NAVARINO
Πατσαβούρας Ιωάννης, Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ
Ομάδα σπουδαστών Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΟΦΟΚΟΜΙΑΣ (HSK) II Workshop
Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 16:30 – 19:30
Το εργαστήριο απευθύνεται σε εργαζόμενους στο τμήμα της ΟΡΟΦΟΚΟΜΙΑΣ (HOUSEKEEPING), καθώς και σε σπουδαστές σχολών τουριστικής κατεύθυνσης
Τηλέφωνο πληροφοριών: 6975715229 Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος
Δίδεται ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
16:00 – 18:30
Οργάνωση & Λειτουργία ΟΡΟΦΟΚΟΜΙΑΣ (HSK Dpt)
Αργυρού Όλγα, ΑΣΤΕΡΑΣ BΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
16:30 – 17:00 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – COFFEE BREAK
18:45 – 20:00
Αγγλική επαγγελματική ορολογία στο τμήμα Ορόφων
Γιαννακέα Τίνα, Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ SPA MANAGEMENT ΙΙ Workshop
Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 16:00 – 19:00
Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του τομέα ευεξίας-χαλάρωσης και περιποίησης, καθώς και σε σπουδάστριες αντιστοίχων τμημάτων
Τηλέφωνο πληροφοριών: 6975715229 Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος
Δίδεται ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
16:00 – 17:15
Οργάνωση & Λειτουργία χώρων Wellness SPA (Ι)
Εξυπηρέτηση πελάτη – Θεραπείες
Κάγκαρης Γεώργιος,ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ
Τσακίρης Παναγιώτης,THE ART OF HEALTH
17:15 – 17:40 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – COFFEE BREAK
17:40 – 19:30
Οργάνωση & Λειτουργία χώρων Wellness SPA (Ι)
Εξυπηρέτηση πελάτη – Θεραπείες
Κάγκαρης Γεώργιος,ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ
Τσακίρης Παναγιώτης,THE ART OF HEALTH
Workshop για επαγγελματίες επισιτιστικού τομέας (ιδιοκτήτες)
Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 15:30 – 19:30
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων
Τηλέφωνο κρατήσεων & πληροφοριών:
6982301817 Ανδρέας Ζαγάκος
15:30 – 16:30
Από την κουζίνα στη σάλα κι από τον σερβιτόρο στον οινοχόο
Πανίδης Νίκος, WSPC
16:30 – 16:45 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – COFFEE BREAK
16:45 – 17:15
Νέες τάσεις στη γαστρονομία
Τζανής Χάρης, FnL-GUIDE I YELLOWATHENS
17:15 – 18:45
Βελτίωση 1% οδηγεί στα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια
(Βιωματικό σεμινάριο)
Σταματόπουλος Κωστής & Πολίδης Νικόλαος, SUMMIT
18:45 – 19:30
Μην αρχίζεις τη μουρμούρα
Γκίκα Έλενα, COSTA NAVARINO
Ενότητα: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 09:15 – 13:30
3η ημέρα
09:10-09:30 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
09:30-10:45
Ο μαύρος χρυσός της Μεσσηνίας
Παπαδημητρίου Κώστας, KalamataPapadimitriou
Κουμάντου Βίκυ, TasteFULL
Μπαλαφούτη Γιάννα, ΠΥΛΙΑΚΗ ΓΗ
Show Cooking
10:45-11:10
Αγροτοτουρισμός: Όχημα ανάπτυξης & απασχόλησης ΙΙ
Το παράδειγμα της “Αρκαδιανής” στο Ψάρι Αρκαδίας
Παπούλιας Μάκης, ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ
11:10-11:30 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – COFFEE BREAK
11:30-12:15
“Κάθε πράμα στον καιρό του…”
Ζερβακάκου Σταυριανή, Chef ΚΥΡΙΜΑΙ
Show Cooking
12:15-13:30
Το κόκκινο φρούτο
Κωστόπουλος Πάρης, Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ
Show Cooking
13:30 ΛΗΞΗ 6ου ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις και τα θεματικά εργαστήρια του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ κι ΑΝΟΙΧΤΗ σε όλους!