Αρχικά, είχαμε σκοπό να την παρουσιάσουμε διαφορετικά. Όταν είδαμε όμως, τις απαντήσεις της στις ερωτήσεις μας, δε θα μπορούσαμε να την προλογίσουμε διαφορετικά από: Το κορίτσι της διπλανής πόρτας,  ένα κορίτσι όπως όλα τ’ άλλα και τελικά το κορίτσι πίσω από την φωτογραφική μηχανή!

Μιλάμε για την Κάλλη Κολόζη, την όμορφη φωτογράφο της πόλης μας, που έχει ξεχωρίσει για τις “καλλιγραφικές” πινελιές στις φωτογραφίες της. Μην εκπλαγούμε εάν την δούμε να μας φωτογραφίζει σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί κατά τη διάρκεια της διασκέδασής μας! Σίγουρα θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για αυτήν και μας δίνει την ευκαιρία ακριβώς παρακάτω:

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί… Κατ’αρχήν ας συστηθούμε.. δεν ξυπνάω πρωί.
Όταν όμως ξυπνήσω τσεκάρω τα μηνύματα μου. Συνήθως μου φτιάχνουν το κέφι, οπότε είναι μια καλή αρχή για την “ημέρα”.

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω συναναστρεφόμενη με ανθρώπους! Στην κοσμοθεωρία μου η ανθρώπινη συναναστροφή είναι ό,τι πιο όμορφο στην κοινωνία. Και παρόλο που ξέρω ότι είναι οξύμωρο, ομολογώ πως το αμέσως δεύτερο στην κατανομή του χρόνου μου είναι ο χρόνος που περνάω μπροστά από τον υπολογιστή μου.

Μ’ αρέσει στην Καλαμάτα το καλοκαίρι της, οι μικρές της αποστάσεις και το πόσο δραστήρια πόλη έχει εξελιχθεί. Είναι ιδανική πόλη για να ζήσεις, να μεγαλώσεις ή να έχεις ως βάση να επιστρέφεις πάντα όπου κι αν βρίσκεσαι στον κόσμο.

Μ’εκνευρίζει στην Καλαμάτα το Μέγαρο Χορού. Ό,τι πιο άσχημο αρχιτεκτονικά σε αυτή την πόλη. Και η “ευφάνταστη” σήμανση στους δρόμους.

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει… Νομίζω η νούμερο ένα απάντηση είναι: Οι πολιτικές εξελίξεις.  Αλλά τελικά, πάντα καταλήγω να προβληματίζομαι περισσότερο για τις ανθρώπινες σχέσεις.

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν ότι είμαι στησιματίας. Ότι εάν πεινάω κινδυνεύει άμαχος πληθυσμός. Κι ότι πολλά πράγματα τα παίρνω προσωπικά χωρίς κανένα λόγο. Πιστεύουν και κάποια καλά πράγματα νομίζω. Ελπίζω δηλαδή, για το καλό τους!

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω ότι θα βρω οποιαδήποτε λύση αρκεί να πάρω έναν υπνάκο.

Ξεχωρίζω στο χαρακτήρα ενός άνδρα την ικανότητα να επιβάλλεται και παρόλα αυτά να παραμένει αγαπητός. Και φυσικά το να μην είναι “εύκολος αντίπαλος”.

Ξεχωρίζω στο χαρακτήρα μιας γυναίκας… Λατρεύω τις γυναίκες με αυτοσαρκασμό, απλότητα και χιούμορ. Κι αγαπώ όλες τις γυναίκες που συμπεριφέρονται σα να μην έχουν επίγνωση της ομορφιάς τους.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι το να αποκτήσω έναν φόβο που θα θεωρώ τόσο μεγάλο, ώστε να μου μπλοκάρει την καθημερινότητα!

Επιτυχία θεωρώ να καταφέρνεις να ακολουθείς την ροή και την πορεία της ζωής χωρίς να ψάχνεις το κλειδί της επιτυχίας. Επιτυχημένος είσαι όταν είσαι ικανοποιημένος και χαρούμενος ανεξαρτήτου επαγγέλματος, οικογενειακής κατάστασης κλπ κλπ.

Ευτυχία θεωρώ… Η ευτυχία θεωρώ πως είναι εσωτερική υπόθεση. Μου πήρε πολλά χρόνια για να το κατανοήσω και θα μου πάρει ακόμα περισσότερα να το αφομοιώσω, όμως έχω καταλήξει ότι είναι η μόνη παράλογα λογική θεωρία που ευσταθεί.

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο: Μία λέξη δεν θα ήταν αρκετή ούτε κατά διάνοια!

Είμαι ένας άνθρωπος που ασχολείται με τα πάντα και με τίποτα. Η ζωή μου έχει φέρει τις καταστάσεις όπως ήξερε ότι θα μου ταιριάξουν απόλυτα την κατάλληλη στιγμή και παρόλο που ακούγεται μοιρολατρικό είναι η πιο μεγάλη αλήθεια που κουβαλάω.

Η φωτογραφία ήρθε με τον ίδιο μοιραίο τρόπο και με αγάπησε με το ίδιο πάθος που την αγάπησα κι εγώ. Και την ευχαριστώ γιατί είναι ο λόγος που έκανε τον περισσότερο κόσμο να με “δει” και να θέλει ενδεχομένως να μάθει “ποιά είμαι εγώ”.

Και ποιά είμαι τελικά; Το κορίτσι πίσω από την φωτογραφική μηχανή. Το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Το κορίτσι που αναζητάει τον τρόπο να είναι ευτυχισμένη.

Εν ολίγοις, ένα κορίτσι όπως όλα τ’άλλα.

 

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

 

Ελλαδικό