Αναντίρρητα η Μεσσηνία είναι ένας ευλογημένος τόπος. Μπορεί να προσφέρει σε κάποιον κολύμπι στις πιο καθαρές και αγνές παραλίες με φυσική οργιαστική ομορφιά. Εμείς, ως συντάκτες του Κalamatain βρήκαμε μερικές από τις καλύτερες και σας τις γνωστοποιούμε!

Μπορείτε εδώ να ψηφίσετε ποια θεωρείτε την αγαπημένη σας παραλία στη Μεσσηνία;

1. Ανάληψη της Μεσσήνης, η απέραντη αμμώδης παραλία που εκτείνεται όσο το μάτι μπορεί να δει.

top-10-paralies-messinias-analipsi

2. Η Ελαία, ο μικρός παράδεισος κοντά στην Κυπαρισσία, μια απέραντη χρυσαφένια αμμουδιά με πευκοδάσος στο σημείο όπου εκβάλλει ο ποταμός Νέδα.

top-10-paralies-messinias-elaia

3. Φονέας,  τα πρασινογάλαζα νερά στα οποία καθρεφτίζονται τα φουντωτά δέντρα που της προσφέρουν απλόχερα τη σκιά τους, τα μεγάλα λευκά βότσαλα και οι επιβλητικοί βράχοι στο πίσω μέρος της, δηλώνουν ότι πρόκειται για μία μοναδική παραλία.

foneas paralia

4. Η Βοϊδοκοιλιά, το φυσικό μνημείο που βρίσκεται στην Πύλο, είναι από τις πλέον πολυφωτογραφημένες αμμουδιές της Ελλάδας. Το υπέροχο ημικύκλιο που σχηματίζει, τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά της και οι λευκοί της αμμόλοφοι με την ψιλή σαν πούδρα άμμο συνθέτουν ένα τοπίο φαντασμαγορικό.

top-10-paralies-messinias-voidokilia

5. Γλώσσα, η κρυμμένη μικρή παραλία που βρίσκεται στη σκιά της Βοϊδοκοιλιάς. Οι βράχοι που την περιβάλλουν και μπαίνουν βαθιά μέσα στη θάλασσα, σχηματίζουν ένα μικρό στενό στόμιο, που ίσα-ίσα επιτρέπει την είσοδο του νερού. Τα νερά στον μικρό κολπίσκο είναι διάφανα και η παραλία αμμώδης. Το δάσος που φθάνει μέχρι τις παρυφές της παραλίας δημιουργεί ένα μοναδικό σκηνικό.

top-10-paralies-messinias-glwssa

6. Η παραλία της Καλαμάτας είναι βραβευμένη με τη “Γαλάζια Σημαία”, το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987 κάτω από 33 αυστηρές προϋποθέσεις. Τα κυριότερα κριτήρια είναι: η εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης, η καθαριότητα της ακτής, η προστασία της φύσης, κ.α.

top-10-paralies-messinias-kalamata

7. Η Χρυσή ακτή, από τις πλέον όμορφες παραλίες της Μεσσηνίας. Γενικότερα η περιοχή του Ρωμανού έχει εισέλθει στον παγκόσμιο χάρτη του πολυτελούς τουρισμού, από όταν άρχισε να γίνεται το όνειρο του Καπετάν Βασίλη πραγματικότητα και να λειτουργούν τα ξενοδοχεία της Costa Navarino.

top-10-paralies-messinias-romanou-1

8. Ο Λαγκούβαρδος είναι μια μοναδική παραλία απαράμιλλου κάλλους, η οποία είναι πόλος έλξης των επισκεπτών για την προσφορά της στα θαλάσσια σπορ. Ο Λαγκούβαρδος είναι ιδανικό μέρος για board surfing και wind surfing.

lagkouvardos

9. Η Καλογριά στην Στούπα, μια από τις πιο διάσημες παραλίες, ανάβαθη με τιρκουάζ διάφανα νερά, πολύ αγαπητή στους τουρίστες.

Screen shot 2015-03-02 at 8.53.06 PM

10. Η ονειρώδης ολόχρυση παραλία Περούλια που ανήκει στο χωριό Βουνάρια, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Κορώνη. Μια από τις πιο αγνές και κρυφές αμμουδιές της Μεσσηνίας, στην οποία για να αποκτήσει κανείς πρόσβαση πρέπει να ρωτήσει τους ντόπιους. Είναι κρυμμένη κυριολεκτικά  για αυτούς που δεν γνωρίζουν. Κολυμπάς στα ήρεμα ζεστά νερά της σαν να είσαι σε πισίνα. Όταν κουραστείς μπορείς να κοιτάζεις την καταπράσινη θάλασσα ξαπλωμένος στην σκιά που σου προσφέρουν τα πεύκα που υψώνονται ακριβώς μπροστά στην παραλία.

top-10-paralies-messinias-peroulia

Δείτε επίσης:

Τα «7 θαύματα» της Μεσσηνίας!

Ελλαδικό