Για έβδομη φορά η πόλη της Καλαμάτας θα υποδεχτεί το «Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας», ένα τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο συνολικής διάρκειας άνω των 30 ωρών με εισηγήσεις που αφορούν τον Τουρισμό, τον Επισιτισμό, τη Γαστρονομία και την Ευεξία.
Το 7ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 20 Νοεμβρίου – 22 Νοεμβρίου 2017, στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Elite City Resort.
Η παρακολούθηση του 3ήμερου σεμιναρίου είναι χωρίς κόστος, ενώ δίδονται Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.
Το 7ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας τελεί υπό την εκπαιδευτική εποπτεία κι αιγίδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
Παρακάτω ακολουθεί το πρόγραμμα εκπαίδευσης του 7ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας:
Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017.
Συντονίστρια: Βίκυ Κλήμη
16:00-16:15 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ – ΕΓΓΡΑΦΗ
16:15-16:40 Χαιρετισμοί
16:40-17:00 #synergies
Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος & Ανδρέας Ζαγάκος, ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Λία Ζαμπέτογλου, Διευθύντρια Εκπαίδευσης INSETE
17:00-17:20 Χαιρετισμός – Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος ΣΕΤΕ
17:20-17:50 #synergies – Η δύναμη του ΜΑΖΙ! – Έλενα Γκίκα, Δ/ντρια Ανθρώπινου Δυναμικού COSTA NAVARINO
17:50-18:00 Χαιρετισμός – Δρ Κώστας Γουλιάμος, Πρύτανης ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
18:00-18:15 Ανταγωνιστικότητα στον τουρισμό και ο ρόλος του νέου Τμήματος Τουριστικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς – Δρ Νικόλαος Γεωργόπουλος, Πρύτανης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
18:15-18:40 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ
18:40-19:20 Το αύριο του τουρισμού σήμερα: Οι millennials ως πελάτες και συνεργάτες – Δρ Γιάννης Καλογεράκης, Δ/νων Σύμβουλος JMK
19:20-19:45 Γαστρονομικές κοινότητες: Η ανάπτυξη στο πιάτο μας – Γιώργος Πίττας, GREEK GASTRONOMY GUIDE
19:45-20:00 Ο τουρισμός αλλιώς… Δρ Σωτήρης Βαρελάς, Σύμβουλος Τουρισμού
Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017. Πρωινό session
Συντονίστρια: Βίκυ Κλήμη
09:00-09:30 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
09:30-09:50 Μάνατζμεντ & Μάρκετινγκ τουριστικών προορισμών – Δρ Γεώργιος Παπαγεωργίου, Υπεύθυνος Τουριστικού Τμήματος Deree THE AMERICAN COLLEGE OF GREECE
09:50-10:30 “Γιατί εμένα;” Εσείς ως brand! – Δημοσθένης Μπρούσαλης, Founder & CEO DASC Branding
10:30-10:45 Αρχές Αθωνικού Μάνατζμεντ – Θοδωρής Σπηλιώτης, Founder & CEO E-SURVEY
10:45-11:00 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ
11:00-11:30 Welcom turist! We spik inglish! Χαμένοι στη μετάφραση myPEM – Βασιλική Ντανταβασίλη – Φώτης Φωτόπουλος
Πανελλήνια Ένωση Μεταφραστών (ΠΕΜ)
11:30-12:00 Marketing: Η ανάγκη στη “μετά rooms–to–let” εποχή – Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, Επικοινωνιολόγος – Συγγραφέας
12:00-12:20 Hospitality is everywhere : Ας ξανα–συστηθούμε! – Αντώνης Γιαννόπουλος, Founder & Editor THE VOYAGER VOICE
12:20-12:40 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ
12:40-13:20 Security για μη σεκιουριτάδες – Τριαντάφυλλος Γιοβανέκος, ΜSc Διευθυντής Ασφαλείας COSTA NAVARINO
13:20-13:40 Επικοινωνώ – Διοικώ – Αντιμετωπίζω! – Χρήστος Κουτσόπουλος, Γενικός Δ/ντής KINSTERNA HOTEL
13:40-14:00 Πλατφόρμα εργασίας Innjobs.net στον τομέα του τουρισμού και της μαζικής εστίασης – Αργύρης Νταουλιάρης, Founder INNJOBS. NET
Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 Απογευματινό session
Συντονιστής: Χάρης Τζανής
16:00 – 16:10 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
16:10 – 16:20 Επειδή ΟΛΑ πίνονται! – Χάρης Τζανής, Συντάκτης Γαστρονομίας
16:20 – 17:10 Barista Basics – ΆκηςΠολιτόπουλος, Barista Trainer SPINOS COFFEE & CO
17:10 – 17:30 Βγάζοντας τη ρετσινιά από τη ρετσίνα! – Γιώργος Δάρλας, Υπεύθυνος Μάρκετινγκ Οινοποιείου ΚΕΧΡΗΣ
17:30 – 18:00 Μπίρα, αυτή η άγνωστη – Πολ Εμμανουηλίδης, Σύμβουλος Μπύρας
18:00 – 18:20 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ
18:20 – 19:30 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ BARTENDING #2 Οργάνωση & Λειτουργία BAR – Αντώνης Κατάκης, Bar Manager COSTA NAVARINO – Καθηγητής Ι.Ι.Ε.ΚΟΡΙΖΩΝ, Ομάδα σπουδαστών Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ
Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017
Συντονιστές: Παναγιώτης Παπανικολόπουλος (Γαστροναύτης), Χάρης Τζανής
09:00-09:10 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
09:10-09:40 Με ένα “φύλλο” απ’ τη Σαλονίκη – Φίλιππος Μπαντής, Τεχνίτης Μπουγατσοποιός
09:40-10:10 Μαγειρεύοντας για την ελπίδα- Ιάκωβος Απέργης, Μάγειρας ΤΖΑΝΕΙΟΥ Νοσοκομείου
10:10-10:25 Χέρια καθαρά! – Δημήτρης Δρίβας, Hygiene Manager COSTA NAVARINO
10:25-10:40 Κρίσιμα σημεία υγειονομικών ελέγχων- Δημόκριτος Ρούκας, Επιστ/νικός Υπεύθυνος ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
10:40-11:00 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ
11:00-11:45 Ακροβατώντας γαστρονομικά ανάμεσα στην παράδοση και τη σύγχρονη εποχή – Πέτρος Βρυώνης & Κώστας Βενυχάκης, Καθηγητές Μαγειρικής Τέχνης Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ, Ομάδα σπουδαστών Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ
11:45-12:10 Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο: Μοχλός ανάπτυξης του γαστρονομικού τουρισμού – Γιάννης Καρβέλας, Δ/ντής PARATUS EUROPE – Εκπαιδευτής σεμιναρίων ελαιολάδου
12:10-12:30 Συνεργασία κι αλληλοσεβασμός εργοδοσίας & εργαζομένων. Το case study του YAMMAS GASTRO BAR – Νίκος Μαλαπέτσας, Διευθυντής ELITE CITY RESORT, Στέλιος Μπαρμπέας, Executive Chef ELITE CITY RESORT
12:30-12:45 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ
12:45-13:20 Ο Ι ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ – Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, WSPC
13:20-13:40 Με διαβατήριο την ελληνική κουζίνα – Δημήτρης Φλωράκης, Managing Director OLIVE OIL & OREGANΟ (UK)
13:40-14:20 Η χρυσή χειραψία!- Ηλίας Μαμαλάκης, Γευσιγνώστης & Ταξιδευτής
14:20 ΛΗΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
14:30 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΠΟΥΦΕ
Workshops
Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
Το εργαστήριο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και στελέχη του επισιτιστικού & τουριστικού τομέα
Συντονιστές: Παναγιώτης Παπανικολόπουλος (Γαστροναύτης), Χάρης Τζανής
16:00-16:50 Γευστική αρμονία εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου & φαγητού. Γκρεμίζοντας τους μύθους – Γιάννης Καρβέλας, Δ/ντής PARATUS EUROPE – Εκπαιδευτής σεμιναρίων ελαιολάδου
16:50-17:30 Επιχειρείν, Marketing και Βranding: Μια συμμαχία επιτυχίας! – Δημοσθένης Μπρούσαλης, Founder & CEO DASC Branding
17:30-17:40 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ
17:40-18:10 Κρίσιμα σημεία υγειονομικών ελέγχων – Δημόκριτος Ρούκας, Επιστ/νικός Υπεύθυνος ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, Δημήτρης Δρίβας, Hygiene Manager COSTA NAVARINO
18:10-18:30 To rebranding της ρετσίνας – Γιώργος Δάρλας, Υπεύθυνος Μάρκετινγκ Οινοποιείου ΚΕΧΡΗΣ
18:30-19:00 Γευστικό ταίριασμα μπύρας & φαγητού – Πολ Εμμανουηλίδης , Σύμβουλος Μπύρας
19:00-19:20 Προώθηση ελληνικών προϊόντων στην ψηφιακή εποχή – Χάρης Τζανής, Συντάκτης Γαστρονομίας
19:20-20:00 Τα καλύτερα έρχονται – Έλενα Γκίκα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού COSTA NAVARINO
Workshops
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & SERVICE ΚΡΑΣΙΟΥ
Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 10:30 – 13:00
Το εργαστήριο απευθύνεται σε εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης & σπουδαστές τουριστικών σχολών. Απαιτείται προεγγραφή
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά τμήμα: 40
ΟΜΑΔΑ Α
10:30-11:20 Βασικές αρχές εστιατορικής τέχνης
Καλλιόπη Καβαλάρη, HR Training Manager COSTA NAVARINO
11:30-12:20 To service του κρασιού στο εστιατόριο
Μάνος Κεντικελένης, Head Sommelier COSTA NAVARINO
ΟΜΑΔΑ Β
10:30-11:20 To service του κρασιού στο εστιατόριο
Μάνος Κεντικελένης, Head Sommelier COSTA NAVARINO
11:30-12:20 Βασικές αρχές εστιατορικής τέχνης
Καλλιόπη Καβαλάρη, HR Training Manager COSTA NAVARINO
ΟΜΑΔΑ Α + ΟΜΑΔΑ Β
12:30-13:15 Κουλτούρα εξυπηρέτησης
Καλλιόπη Καβαλάρη, HR Training Manager COSTA NAVARINO
Workshops
Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ SPA MANAGEMENT
Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του τομέα ευεξίας-χαλάρωσης και περιποίησης και σε σπουδάστριες αντιστοίχων τμημάτων
16:00-17:20 Οργάνωση & Λειτουργία χώρων Wellness SPA
Κάγκαρης Γεώργιος, ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ
Τι είναι και ποιες λειτουργίες επιτελεί μια επιχείρηση SPA
Εμφάνιση & συμπεριφορά προσωπικού χώρων ευεξίας & χαλάρωσης
Υποδοχή και εξυπηρέτηση πελάτη
Προώθηση του σπα στο τουρισμό
17:20-17:40 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ
17:40-19:30 Οργάνωση & Λειτουργία χώρων WellnessSPA
Κάγκαρης Γεώργιος, ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ
Θεραπείες (επίδειξη)
Απολογισμός περιόδου
Συζήτηση & Ερωτήσεις-
Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
Απευθύνεται σε λάτρεις της τεχνολογίας και σε ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν μία ψηφιακή εφαρμογή για να λύσουν ένα ή περισσότερα προβλήματά τους.
Με τη βοήθεια μιας πρωτοποριακής πλατφόρμας, δημιουργείς ψηφιακές εφαρμογές εύκολα, γρήγορα και πολύ πιο οικονομικά!
Δεν απαιτείται εμπειρία προγραμματισμού, το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη για να μάθεις κάτι καινούριο!
16:15-17:20 Πλατφόρμα ψηφιακών εφαρμογών – Λία Ζώρζου, COO Allcancode
17:20-17:40 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ
17:40-18:45 Πλατφόρμα ψηφιακών εφαρμογών – Λία Ζώρζου, COO Allcancode