Νέοι ποδηλατόδρομοι συνεχώς δημιουργούνται και οι ποδηλάτες της πόλης μας αυξάνονται μέρα με την ημέρα. Όλοι μιλάνε για μια ποδηλατική κουλτούρα που αναπτύσσεται αλλά και για ένα νέο είδος ποδηλάτου, το fix gear bike.

Τα fix gear bikes είναι απλά, ελαφριά ποδήλατα. Είναι ποδήλατα χωρίς ταχύτητες και άλλα περιφερειακά. Είναι φτιαγµένα µε βάση τις ανάγκες, τη χρήση και τις αντοχές του αναβάτη, κυρίως για µεταφορά στην πόλη. Δεν έχουν κόστος συντήρησης (αφού δεν έχουν πολύπλοκα εξαρτήµατα), ενώ λόγω βάρους (7-9 κιλά) δεν απαιτούν φυσική κατάσταση πρωταθλητή. Το fixed gear, η αλήθεια να λέγεται, δεν είναι μόνο ένα ποδήλατο που μας θυμίζει τους προγόνους του σημερινού ποδηλάτου. Είναι μια καινούρια μόδα, φιλοσοφία, τρόπος ζωής, διασκέδασης για πάρα πολλούς ιδιαίτερα σε Λονδίνο, Σαν Φρανσίσκο, Τόκιο και πλέον στην Καλαμάτα!

Ξεκίνησαν το 2010 να ασχολούνται με αυτά στην πόλη μας μόλις 3 άτομα, αριθμός που έχει δεκαπλασιαστεί σήμερα.

Εμείς μιλήσαμε με έναν από τους λάτρεις των fix gear ποδηλάτων και ιδιοκτήτη του “The basement bike & street shop”, τον Μιχάλη Βασιλειάδη, ο οποίος μας ανέλυσε τη φιλοσοφία του ποδηλάτου αυτού.

“Ο χώρος δημιουργήθηκε από τη μεγάλη μας αγάπη για το ποδήλατο και τα “urban” sports της πόλης”, μας εξηγεί ο Μιχάλης. “Από το 2010, με βασικό στόχο τη στήριξη του ποδηλάτη, προσφέρουμε όλων των ειδών τα ποδήλατα, ανακατασκευάζουμε παλιά ποδήλατα, δημιουργούμε πρωτότυπα ποδήλατα στο στυλ του κάθε αναβάτη και υποστηρίζουμε τον ποδηλάτη σε κάθε του ανάγκη”.

“Στην πολύχρονη πορεία μας έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι είμαστε δίπλα στον ποδηλάτη της πόλης, είτε πρόκειται για δρηστηριότητες καθημερινές, αγωνιστικές, επίδειξης (bmx) είτε για δραστηριότητες εξορμήσεων (mountain) εκδρομές δρόμου. Μεγάλη μας αγάπη να δίνουμε “ψυχή” σε ξεχασμένα στο χρόνο ποδήλατα”.

“Έχουμε επίσης εξειδίκευση σε fix gear bikes”, μας αναφέρει ο Μιχάλης.

Γιατί αξίζει να επισκεφτείτε το basement -> low badget project -> ανακατασκευή παλαιού ποδηλάτου

The basement bike & street shop:

Βασιλειάδης Μιχάλης

Νέδοντος 64

27210 85300

6977619801

info@basement-store.gr

www.basement-store.gr

www.facebook.com

Και εμείς αναζητήσαμε το κατάλληλο μαγαζί για τους λάτρεις του ποδηλάτου…

Ελλαδικό