Συχνά θαυμάζουμε εντυπωσιακές φωτογραφίες της Καλαμάτας στο διαδίκτυο… Εικόνες της πόλης που μας έχουν κάνει να την αγαπήσουμε περισσότερο, εικόνες που έχουμε δείξει ή κοινοποιήσει σε φίλους και γνωστούς για να υπερηφανευτούμε για τον τόπο μας, εικόνες που τονίζουν την απαράμιλλη ομορφιά της περιοχής μας!

Πολλοί είναι αυτοί που “κρύβονται” πίσω από αυτές τις φωτογραφίες, μεταξύ αυτών κι εμείς, ξεχωρίσαμε όμως έναν φωτογράφο που έχει απαθανατίσει τα τελευταία χρόνια μοναδικές στιγμές της πόλης. Ο Στέλιος Κρητικάκης φωτογραφίζει, μεταξύ άλλων, τοπία της Καλαμάτας που έχουν ξεχωρίσει και την έχουν αναδείξει εντός αλλά και εκτός αυτής!

Ας δούμε μερικές φωτογραφίες του παρακάτω:

stelios-kritikakis-o-fotografos-pou-krivete-piso-apo-tis-entiposiakes-fotografies-tis-polis-1

stelios-kritikakis-o-fotografos-pou-krivete-piso-apo-tis-entiposiakes-fotografies-tis-polis-5

stelios-kritikakis-o-fotografos-pou-krivete-piso-apo-tis-entiposiakes-fotografies-tis-polis-2

Λίγα λόγια για τον Στέλιο:

Η σχέση του με τη φωτογραφία ξεκινά από μικρή ηλικία. Όπως ο ίδιος μας λέει: “Θυμάμαι την πρώτη φορά που κράτησα στα χέρια μου μια φωτογραφική μηχανή όταν ήμουν 12 ετών και τράβηξα το πρώτο μου καρέ. Μια πύλη που σε οδηγεί σε έναν άλλο κόσμο. Πάντοτε με συνάρπαζε το πώς ένα μικρό αντικείμενο μπορούσε να σταματήσει τον χρόνο για πάντα δημιουργώντας μια ανάμνηση”.

stelios-kritikakis

Παρότι το αντικείμενο σπουδών του ήταν ο προγραμματισμός Η/Υ, δεν άργησε να συνδυάσει αυτά τα δυο αντικείμενα. Και ναι τελικά συνδυάζονται. Η φωτογραφία αποτελείται από 2 μέρη. Από τη ματιά, και από την τεχνική κατάρτιση όπου ο προγραμματισμός και η σχέση του με τους υπολογιστές ήταν πολύτιμος σύμμαχος, κάνοντας το τεχνικό κομμάτι και την επεξεργασία παιχνίδι μετά από κάθε κλικ!

stelios-kritikakis-o-fotografos-pou-krivete-piso-apo-tis-entiposiakes-fotografies-tis-polis-4

stelios-kritikakis-o-fotografos-pou-krivete-piso-apo-tis-entiposiakes-fotografies-tis-polis-8

stelios-kritikakis-o-fotografos-pou-krivete-piso-apo-tis-entiposiakes-fotografies-tis-polis-3

Έχοντας κάνει αμέτρητα ταξίδια και αποστολές για περιοδικά, έχει επιλέξει να ζει στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας την οποία λατρεύει και απεικονίζει συχνά στο site mykalamata.gr στο οποίο είναι ιδιοκτήτης.

stelios-kritikakis-o-fotografos-pou-krivete-piso-apo-tis-entiposiakes-fotografies-tis-polis-6

stelios-kritikakis-o-fotografos-pou-krivete-piso-apo-tis-entiposiakes-fotografies-tis-polis-9

Η φωτογραφία για τον Στέλιο Κρητικάκη αποτελεί  τρόπο έκφρασης, εσωτερικότητας και απόλυτης ψυχικής ελευθερίας. Είναι ο τρόπος που προσεγγίζεις την πραγματικότητα όπου αντανακλάται ο εαυτός του. Με μια λέξη: Ματιά!

stelios-kritikakis-o-fotografos-pou-krivete-piso-apo-tis-entiposiakes-fotografies-tis-polis-10

Τι σημαίνει όμως η φωτογραφία για τον Στέλιο; “Συμπληρώνοντας ένα πάζλ ετών, καταλήγω με απόλυτη βεβαιότητα στο γεγονός ότι η φωτογραφία είναι ανεξάντλητη. Είναι ένας διαφορετικός τρόπος έκφρασης που πραγματικά δεν έχει όρια”.

Η φωτογραφία είναι τέχνη, και το κάθε καρέ είναι ένα έργο. Όταν κατατίθεται ένα έργο, όταν παρουσιάζεται στο κοινό, δεν γυρίζει πίσω, δεν αλλάζει άποψη, δεν ντρέπεται και δεν φοβάται, απλά υπάρχει!

Είναι αυτό που είναι, και θα είναι ότι είναι στο πέρασμα του χρόνου, παρά τις απόψεις, τις αντιλήψεις και τις κριτικές. Εάν είναι σπουδαίο δεν θα περνάει ποτέ απαρατήρητο.

IMG-7150-copy,medium_large.1420211628

Δείτε επίσης:

Εντυπωσιακές εικόνες από την Χριστουγεννιάτικη Καλαμάτα!

Ελλαδικό