Η παράσταση «Της νύχτας τα καμώματα» θα πραγματοποιηθεί απόψε, Κυριακή 12/1 και την Τρίτη 14/1 στο «Yachting» στη Μαρίνα Καλαμάτας. Η παράσταση, που θα ξεκινήσει στις 22:00, θα περιέχει σκετσάκια, μουσική, πειράγματα με το κοινό και συζητήσεις για τις σχέσεις των δύο φύλων. Οι συντελεστές της παράστασης Σταύρος Νικολαΐδης, ο γνωστός Μιχαλάκης από τα «Εγκλήματα», η Αφροδίτη Κλεάνθη και ο DJ “S”  υπόσχονται να μας χαρίσουν άφθονο γέλιο μέσα από κωμικές καταστάσεις!

Με αφορμή την παράσταση, μας παραχώρησε συνέντευξη ο γνωστός ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης, όπου μας μιλάει για την επαγγελματική του πορεία, τη ζωή του, την παράσταση και, φυσικά, για την Καλαμάτα.

 

Έχεις γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό κυρίως από συμμετοχές σας σε τηλεοπτικά προγράμματα. Πώς ξεκίνησε η τηλεοπτική σου πορεία και πώς αναμένεις ή επιθυμείς να συνεχιστεί;

Όσον αφορά την τηλεόραση θα έλεγα ότι ξεκίνησε τυχαία. Ως νέος ηθοποιός συμμετείχα σε κάποιες θεατρικές παραγωγές και όταν γράφονταν τα «Εγκλήματα», ενώ είχαν κλεισμένο το βασικό κάστ,  έψαχναν έναν ηθοποιό για να παραστήσει τον Μιχαλάκη. Μετά από κλειστή οντισιόν, λοιπόν, με δέκα παιδιά, επιλέχθηκα εγώ. Μετά από αυτό πήραν όλα τον δρόμο τους.

Από εδώ και πέρα όσον αφορά την τηλεόραση, θα ήθελα να γίνονται σήριαλ. Όσο δεν γίνονται σήριαλ και γεμίζει η τηλεόραση με τούρκικες παραγωγές δε γίνεται να μιλάμε για τηλεόραση. Πρέπει τα κανάλια να καταλάβουν ότι ο κόσμος ζητάει το ελληνικό σήριαλ, χρειάζεται να ακούει τη γλώσσα του. Φταίει, όμως, και ο κόσμος, διότι αν δεν είχαν 40% θεαματικότητα δε θα συνέχιζαν να τα προβάλουν.

 

Συμμετοχή σε stand-up comedy, λοιπόν και μάλιστα για πρώτη φορά. Πώς σου φαίνεται η εμπειρία αυτή;

Το stand up comedy είναι αρκετά δύσκολο. Θέλει περισσότερη ενέργεια και δεν μπορείς να χαλαρώσεις πάνω στη σκηνή. Ο κόσμος που βρίσκεται στο μπαρ δεν έχει πάντα την προσοχή πάνω σου, σε αντίθεση με το θέατρο. Γι’ αυτό χρειάσεται περισσότερη ενέργεια ώστε να κρατήσεις την προσοχή του κοινού πάνω σου. Στην πορεία όμως, είναι κάτι που μου άρεσε, μου αρέσει αυτή η αμεσότητα με τον κόσμο γιατί, έτσι κι αλλιώς το stand up οφείλει να είναι διαδραστικό, να μιλήσεις σε αυτόν που είναι μπροστά σου, να του κάνεις πλάκα και να ανταποδώσει και εκείνος κάποια ατάκα.  Φυσικά, θα ήθελα να το ξανακάνω…

 

Εκτός από το να είσαι ηθοποιός, είσαι και ιδιοκτήτης ενός καταστήματος οπτικών. Επίσης, βλέπουμε ότι όλο και περισσότεροι ηθοποιοί και τραγουδιστές διατηρούν κάποια επιχείρηση. Ο καλλιτεχνικός χώρος δεν παρέχει οικονομική ασφάλεια;

Στην Ελλάδα καθόλου. Μεγάλο κομμάτι είναι το θέμα των δικαιωμάτων. Σε οποιαδήποτε “πολιτισμένη” χώρα του εξωτερικού κάνεις ένα επιτυχημένο σήριαλ ή μια επιτυχημένη ταινία και μπορείς να εξασφαλίσεις όλη σου τη ζωή από αυτό. Εδώ, μπορεί να συμμετέχεις σε μια τόσο επιτυχημένη σειρά, όπως τα «Εγκλήματα» και για τα δικαιώματα να σου “πετάνε” κάτι υπόλοιπα επιπέδου “πιες έναν καφέ”!. Τα δικαιώματα που παίρνω εγώ από τις επαναλήψεις των «Εγκλημάτων» δεν ξεπερνούν τα 5 ευρώ το επεισόδιο. Μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό. Πέρα από τα δικαιώματα, στο θέατρο ο μισθός δεν είναι τίποτα φοβερό, στην τηλεόραση παλιότερα υπήρχαν κάποια λεφτά, αλλά οι παραγωγοί μας αντιμετώπιζαν σαν να κάναμε το χόμπυ μας. Ωστόσο, όταν είσαι πάνω στη σκηνή ζητούν τον απόλυτο επαγγελματισμό σου, παρόλο που τα χρήματα μπορεί να μην είναι τα αντίστοιχα.

 

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Όσον αφορά τα προσωπικά μου έχω μια σχέση εδώ και 4 χρόνια και είμαι αρραβωνιασμένος τα τελευταία 2. Είμαι καλά εκεί που είμαι. Όσον αφορά τα επαγγελματικά δεν μπορώ να πω γιατί δεν ξέρουμε αν θα έχει μέλλον η Ελλάδα σαν χώρα για να σου πω αν θα έχω εγώ μέλλον σαν ηθοποιός. Τελευταία, με όλα αυτά που συμβαίνουν δεν είμαι αισιόδοξος. Νόμίζω είναι η πρώτη φορά στη ζωή των Ελλήνων που δεν ξέρουμε τι περίπου θα γίνει σε αυτή τη χώρα. Ξεπουλιούνται τα πάντα εν ριπή οφθαλμού, γίνονται γύρω μας φρικαλέα πράγματα, σκάνδαλα, αποκαλύψεις κι εμείς καθόμαστε και κοιτάμε χωρίς να έχουμε δύναμη να αντιδράσουμε. Σε άλλη χωρα, αν είχε συμβεί το ένα δέκατο από αυτά που έχουν γίνει στην Ελλάδα θα είχε χυθεί αίμα. Κι εδώ καθόμαστε και τους κοιτάμε. Αρχίζω να πιστεύω ότι μας ψεκάζουν!

 

Θα πραγματοποιήσεις δύο παραστάσεις “Της νύχτας τα καμώματα” στην Καλαμάτα. Γιατί να έρθει κάποιος να σας δει;

Ο βασικός λόγος είναι ότι θα γελάσει πάρα πολύ! Το ζητούμενο είναι, στην κατάσταση που είπαμε πριν, που κόβονται τα πάντα, μέχρι συνειδήσεις, να μην κοπεί το γέλιο. Αυτή είναι η δικιά μας η δουλειά όσο ακόμα αντέχουμε, όπου πηγαίνουμε να κάνουμε τον κόσμο να γελάσει. Θέλω αυτές τις δυο ώρες που θα έρθει ο άλλος να με δει να ξεχάσει ότι του έχουν κόψει τη σύνταξη, τον μισθό, ότι έχει να πληρώσει το χαράτσι κτλ.

 

Έχεις ξαναέρθει στην Καλαμάτα; Πώς σου φαίνεται σαν πόλη και τι σου αρέσει περισσότερο σε αυτήν;

Έχω ξαναέρθει στην Καλαμάτα και είχα πολύ όμορφες εμπειρίες. Θεωρώ ότι είναι μέσα στις δέκα ομορφότερες πόλεις τις Ελλάδας. Συνδυάζει το βουνό με μια υπέροχη θάλασσα. Έχει διατηρήσει το χρώμα της χωρίς να έχει αλλοτριωθεί ακόμα από άσχημα κτίσματα. Και μόνο μια βόλτα στην παραλία να κάνεις αυτό σε χαλαρώνει από μόνο του. Από την άλλη είναι μια πόλη που, επειδή είναι πρωτεύουσα νομού, δε σου λείπουν πράγματα. Έχει και τις ωραίες καφετέριες, τα μπουζούκια, τα club και ό,τι άλλο μπορεί να θέλει ο καθένας.

Αγαπημένο σημείο στην περιοχή είναι η Βέργα από όπου μπορείς να δεις όλη την Καλαμάτα, μια πολύ όμορφη εικόνα της πόλης.

 

Δείτε επίσης: Η κωμική παράσταση «Της νύχτας τα καμώματα» έρχεται στην Καλαμάτα >

Ελλαδικό
Η Άννα Παύλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός δημοτικής εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσειεύσει στο Kalamata IN άρθρα διαφόρων θεμάτων.