“Στην κουζίνα με τον Άρη”, στην εκπομπή μαγειρικής που προβάλει κάθε Κυριακή ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ.gr “βρέθηκε” την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου η μεσσηνιακή κουζίνα και διατροφή.

Ο Chef βάζοντας στις αποσκευές του μερικές από τις καλύτερες συνταγές και ξεκινά το ταξίδι του για την Πελοπόννησο με πρώτο σταθμό τη Μαραθόπολη, ένα γραφικό παραθαλάσσιο ψαροχώρι της Μεσσηνίας, επισκεπτόμενος την εταιρεία που κατάφερε να κάνει γνωστά σ’ όλο τον κόσμο τα φιλέτα ελληνικού γαύρου και σαρδέλας μέσα στην πιο φυσικά διατηρημένη τους μορφή.

Επόμενος σταθμός οι Μύλοι Κυπαρισσίας, όπου ο Άρης βρίσκεται στον «Παλιό Νερόμυλο» που ξεκίνησε να λειτουργεί μετά από ΄39 ολόκληρα χρόνια και στεγάζει τρεις διαφορετικές δραστηριότητες, όπως ακριβώς και στο παρελθόν: νερόμυλο, παραδοσιακό καφενείο και μαγαζάκι με παραδοσιακά προϊόντα!

Φυσικά, ο Chef δοκιμάζει και τα φημισμένα αλλαντικά της Μεσσηνίας! Για τα αλλαντικά δεν χρησιμοποιούνται συντηρητικά, αλλά οι παραδοσιακοί τρόποι συντήρησης. Το ταξίδι στην Μεσσηνία δεν θα μπορούσε να τελειώσει χωρίς να μάθουμε πώς να ξεχωρίζουμε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και πώς να το εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή. Κάποιοι από τους χώρους που επισκέφθηκε στην Καλαμάτα ήταν το Yiamas Gastro Bar, με τον σεφ Στέλιο Μπαρμπέα να φτιάχνει παραδοσιακά μανιάτικα λαλάγκια, το εδεσματοπωλείο “Κάρδαμο” και τον Οικονομάκο με τα λουκάνικα και το περίφημο παστό του.

Παρακολουθήστε το επεισόδιο παρακάτω:

Ελλαδικό