Το καρναβάλι είναι η εορταστική περίοδος της αποκριάς (λατινικά carnem levare= εξαφανίζω το κρέας), που παραπέμπει σε κατάσταση διασκέδασης χωρίς τελειωμό. Αυτόν λοιπόν τον ορισμό έχουν σκοπό να τηρήσουν κατά γράμμα οι καρναβαλιστές, στη μεγάλη παρέλαση την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου!

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 14:30 το μεσημέρι, με αφετηρία την Υπαπαντή, θα συνεχιστεί στον πεζόδρομο της Αριστομένους και θα σταματήσει στην κεντρική πλατεία, όπου θα πραγματοποιηθεί και η τελετή λήξης, με τη συναυλία του συγκροτήματος της DEMY.

Θα συμμετέχουν 39 γκρουπ και περίπου 4.500 καρναβαλιστές!

Βέβαια, ο καιρός δε θα ευνοήσει ιδιαίτερα τη διεξαγωγή της παρέλασης, καθώς την Κυριακή προβλέπονται βροχές από το μεσημέρι και μετά. Ελπίζουμε όμως, αυτή η πιθανή αναποδιά να μην επηρεάσει το κέφι των συμμετεχόντων και η πόλη μας να γεμίσει με γέλια, τραγούδια και χαρά, όπως ακριβώς το επιβάλλει η τελευταία μέρα της Αποκριάς.

Και αφού σιγά σιγά η περίοδος της Αποκριάς φτάνει στο τέλος της, αξίζει να κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του Καλαματιανού καρναβαλιού. Όλα ξεκίνησαν πριν από 2 χρόνια, το 2013. Η ιδέα ήρθε από μια εθελοντική ομάδα και υλοποιήθηκε με τη θερμή στήριξη του Δήμου. Η συμμετοχή των Καλαματιανών για πρώτη φορά σ’ ένα τέτοιο γεγονός ήταν ανέλπιστη! 45 γκρουπ, 10 άρματα και περισσότεροι από 3.000 καρναβαλιστές προσφέρουν ένα αξέχαστο θέαμα! Έτσι το Καλαματιανό καρναβάλι έμεινε στην ιστορία και αγαπήθηκε τόσο πολύ, που και τον επόμενο χρόνο ξεπέρασε κάθε προσδοκία. 4.οοο καρναβαλιστές και νέες ιδέες, όπως νυχτερινή παρέλαση, νέες εκδηλώσεις και συναυλία με τις “Μέλισσες”, το κάνουν ακόμα πιο εντυπωσιακό!

Ευχόμαστε και του χρόνου το Καλαματιανό καρναβάλι να έχει την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία!

Παρακάτω ακολουθούν τα ονόματα των γκρουπ:

ΤΟΥΤΑΝΧΑΜΟΣ ΚΑΙ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ, Η ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ, ΤΣΑΜΠΑ Η ΣΑΜΠΑ, SUPER ΗΡΩΕΣ, ΦΙΛΑ ΤΟ ΒΑΤΡΑΧΟ ΣΟΥ, ΑΜΦΙ-ΠΟΛΛΟΙ, JACK SPARROW, ΟΙ ΣΑΜΑΤΑ-ΦΥΛΑΚΕΣ, ΚΑΡΟΥΖΕΛ, ΑΓΑΠΟΥΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠO ΒΕΣΠΑ, ΤΟ ΣΤΡΟΥΜΦΟΧΩΡΙΟ, ΧΕΛΩΝΟΝΙΝΤΖΑΚΙΑ, HAPPY FEET, I LOVE KALAMATA, TWEET TWEET ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΒΕΑΤ GIA ΒΕΑΤ, ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΗΚΩΣΕ, ΑΣΤΕΡΙΑ, ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΗ, FLINSTONES, ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΟΥ ΜΙΣΟ, ROCK ME BABY, ΟΥΓΚΑ ΟΥΓΚΑ, ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ, VATOS LOCOS, ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ, YIP-YIPS (ΓΙΠΣ-ΓΙΠΣ), SCUTARATUS, PACK MAN, ΘΥΜΩΜΕΝΑ ΠΟΥΛΙΑ, ΚΟΥΡΤΣΑΝΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ, ΑΜΠΡΑ ΚΑΤΑΜΠΡΑ, ΜΠΑΜΠΟΥΣΚΕΣ, ΜΠΑΒΑΡΙΑΝ, ΤΡΑΠΟΥΛΟΧΑΡΤΑ, ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΙ, SWAG & YANKEES, ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ, ΚΩΝΟΦΟΡΑ, THE ALPHABRATS, ΚΩΝΟΦΟΡΟΙ.

Elladiko