Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας” σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και τον Δήμο Οιχαλίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου «ΦΑΡΙΣ», θα πραγματοποιήσει έκθεση-αφιέρωμα για τα 90 έτη από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας  και τα 6 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου  Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας”.

Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό καθώς και γνήσια αντίγραφα επιστολών της μεγάλης Ντίβας από το αρχείο του Δήμου Αθηναίων & της Τεχνόπολις στο Γκάζι. Επίσης, σειρά παράλληλων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα, από την Δευτέρα 18/11 έως και το τέλος της, την Κυριακή 24/11. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι:

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 18 Νοεμβρίου, ΩΡΑ: 20.00: Συναυλία αποφοίτων και τελειοφοίτων σπουδαστριών της Τάξης Μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, της καθηγήτριας Χριστίνας Γιαννακοπούλου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
  • ΤΡΙΤΗ 19/11, ΩΡΑ: 21.ΟΟ: Παράσταση «LA MARIA» – Μονόπρακτο της Dr. Maria Boundas – Bakalis στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 20/11, ΩΡΑ: 19.00: Εγκαίνια έκθεσης, προβολή ντοκιμαντέρ «Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΛΛΑΣ» και συναυλία ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ.
  • ΠΕΜΠΤΗ 21/11, ΩΡΑ: 19.30: “FIVE MODERN ENSEMBLE” στον πεζόδρομο της οδού Ιατροπούλου

& ΩΡΑ: 14.30: Ανοιχτή πρόβα Χορωδίας & Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας στο αμφιθέατρο του ΜΣΚ.

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/11, ΩΡΑ: 21.00: «Αηδόνι ήταν…» Ταξιδεύοντας με τα πουλιά στο κλασικό τραγούδι: (Συναυλία με έργα που έχουν θεματική τους τα πουλιά στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.)
  • Σάββατο 23/11, 11.30: Η «Μπάντα Κουράγιο» του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στην οδό Αριστομένους, στο ύψος της  Στοάς Λόντου.
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 24/11, ΩΡΑ: 20.00: Προβολή της ταινίας «ΜΗΔΕΙΑ» του Π.Π.ΠΑΖΟΛΙΝΙ από την Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας στο ΔΗΠΕΘΕΚ.

 

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές προς το κοινό κι όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος αφιλοκερδώς.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης, θα πραγματοποιούνται επισκέψεις σχολείων της πόλης στην έκθεση και έπειτα θα γίνεται η προβολή του Ντοκιμαντέρ στο αμφιθέατρο Αλ. Κουμουνδούρος στο Διοικητήριο.

Ελλαδικό