Περπατώντας στους δρόμους της Καλαμάτας, θα βρεις τυχαία γνωστούς και φίλους, θα σταματήσεις, θα πιάσεις κουβέντα, θα κανονίσεις επί τόπου να πας για καφέ! Εμείς, συναντήσαμε τυχαία τον Ηλία Σκενδερίδη, φίλο και γνώριμο για τις καινοτόμες δράσεις του στην πόλη μας.

Η κουβέντα μας κατέληξε, όπως είναι φυσικό, στο In Situ, τη δράση που διοργανώνει ο Ηλίας για τρίτη χρονιά στην Καλαμάτα, θέλοντας να εμπνεύσει, να ενημερώσει και να δώσει ιδέες εξέλιξης φέρνοντας στην πόλη διακεκριμένους επαγγελματίες και εταιρίες του χώρου των δημιουργικών βιομηχανιών και της τεχνολογίας!

ilias-skenderidis-in-situ-201719

Το In Situ είναι μία δράση είπαμε; Είναι ένα συνέδριο ή μάλλον μία σειρά συνεδρίων, στα οποία περιλαμβάνονται, επίσης, στοχευμένα ολιγομελή workshops με βασικό άξονα το Facebook και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να το αξιοποιήσουμε για να προωθήσουμε τη δουλειά μας! Αυτό είναι το δικό μου συμπέρασμα για το τι είναι το In Situ… Ας δούμε και τι μας λέει ο Ηλίας επί του θέματος!

Τo In Situ είναι μια σειρά συνεδρίων και δράσεων, η οποία πραγματοποιείται αποκλειστικά στην περιφέρεια, εστιάζοντας στις δημιουργικές βιομηχανίες και στις νέες τεχνολογίες. Σκοπός του In Situ είναι να εμπνεύσει, να ενημερώσει, να δώσει ιδέες εξέλιξης αλλά και να φέρει σε επαφή τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες με διακεκριμένους επαγγελματίες και εταιρίες του χώρου των δημιουργικών βιομηχανιών και της τεχνολογίας”.

ilias-skenderidis-in-situ-20176

Το πρώτο In Situ διοργανώθηκε το 2015 με τον τίτλο Metaλλaxis και πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο με ιδιαίτερη επιτυχία! Έτσι, θυμηθήκαμε με τον Ηλία συνέντευξη που μας είχε δώσει τότε για τη διοργάνωση αυτή…

Ηλία, τι έχουμε δει έως τώρα από το In Situ; “Το In Situ έχει διοργανώσει το Metaλλaxis, συνέδριο με θεματικές εμπνευσμένες από τη μεταβατική περίοδο που χαρακτηρίζει την Καλαμάτα και έχει συνδιοργανώσει το εκπαιδευτικό “θερμοκήπιο” ιδεών Venture Garden με το Green House και το Alba Graduate School”.

ilias-skenderidis-in-situ-20179

Και κάπως έτσι καταλήξαμε στο τι θα δούμε φέτος και στο τι είναι το In Situ Facebook stories…

“To In Situ Facebook stories είναι ένα 2ήμερο αποκλειστικά αφιερωμένο στο Facebook και στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να το αξιοποιήσουμε τόσο σε επίπεδο δημιουργίας περιεχομένου αλλά και διαφημίσεων. Η πρώτη ημέρα ειναι αφιερωμένη σε ομιλίες γύρω απο το Facebook από πολυβραβευμένες εταιρείες που διαχειρίζονται τα media budgets τεράστιων ελληνικών και διεθνών brands. Τη δεύτερη ημέρα θα πραγματοποιηθούν 2 workshops, για την παραγωγή περιεχομένου και για τη δημιουργία και υλοποίηση διαφημιστικών καμπανιών στο Facebook”.

ilias-skenderidis-in-situ-201716

Εμένα με αφορά άμεσα το Facebook και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να με βοηθήσει για να προωθήσω τη δουλειά μου… Οπότε εννοείται πως δεν θα το χάσω! Ποιούς άλλους ενδιαφέρει το  In Situ Facebook stories; Τι περιμένει να δει κάποιος που θα έρθει να το παρακολουθήσει;

“Το In Situ απευθύνεται αρχικά σε όσους αναγνωρίζουν το γενογός ότι η εξέλιξη προκύπτει μέσα απο μια συνεχόμενη αναζήτηση γνώσης, συνεργασίας και ανάπτυξης νέεων δεξιοτήτων. Οι δύο κύριες ομάδες – στόχοι του In Situ είναι οι επιχειρηματίες και τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοπουνται στην ευρύτερη περιοχή και οι τοπικοί φορείς, εργαζόμενοι και φοιτητές που επιζητούν την εξέλιξη και την περαιτέρω ανάπτυξή τους στις δημιουργικές βιομηχανίες και νέες τεχνολογίες”.

ilias-skenderidis-in-situ-20173

Βέβαια, προσωπικά θα πρότεινα σε όλους όσους φτάσατε να διαβάζετε μέχρι εδώ, να μην χάσετε την ευκαιρία να πάτε, τουλάχιστον την πρώτη ημέρα στις ανοιχτές ομιλίες, διότι δεν μας δίνεται κάθε μέρα η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά το 90% των πιο βραβευμένων ανθρώπων στην Ελλάδα στο κομμάτι των Social Media!

ilias-skenderidis-in-situ-201713

Φωτογραφίες για το Kalamata IN: Κάλλι Κολόζη

Παρακάτω, σημειώνουμε ορισμένα στοιχεία για το 2ήμερο In Situ Facebook stories, τους ομιλητές, το πρόγραμμα και το κόστος παρακολούθησης των workshops της δεύτερης ημέρας:

Ομιλητές

OgilvyOne Athens : Δημήτρης Σαββάκος

Publicis One Greece : Νίκος Αθηναίος

Isobar : Μελίτα Μαντζαρίδου & Κατερίνα Γιαννούλη

Four Wise Monkeys : Βαγγέλης Δαβιτίδης

Forestview : Γιάννης Αντωνίου

Weridelocal : Λουκάς Ζώρζος & Κλειώ Μπελογιάννη

Πρόγραμμα

17:00 – 17:30

Hacking social media

Δημήτρης Σαββάκος

OGILVYONE ATHENS

17:30 – 18:00

Δημιουργώντας περιεχόμενο για κάποιο λόγο

Βαγγέλης Δαβιτίδης

4WISEMONKEYS

18:00 – 18:15

Διάλειμμα για καφέ

18:15 – 18:45

Διαφήμιση στο Facebook

Γιάννης Αντωνίου

FORESTVIEW

18:45 – 19:15

Your community to the rescue

Νίκος Αθηναίος

PUBLICIS ONE GREECE

19:15 – 19:30

Διάλειμμα για καφέ

19:30 – 20:00

Creating artistic content for Facebook

Μελίτα Μαντζαρίδου / Κατερίνα Γιαννούλη

ISOBAR

20:00 – 20:30

Weridelocal – Facebook ιστορίες που συμβαίνουν τώρα

Λουκάς Ζώρζος / Κλειώ Μπελογιάννη

WERIDELOCAL

Ημερομηνία και μέρος

Το In Situ Facebook Stories θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Απριλίου στο ξενοδοχείο Elite City Resort.

Ώρα έναρξης Σαββάτου: 17.00

Ώρα έναρξης Κυριακής: 11.00

Κόστος συμμετοχής

Η είσοδος της πρώτης ημέρας των ομιλιών (22.04) είναι ελεύθερη ενώ για τα workshops της δεύτερης ημέρας (23.04) υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων. Το κόστος συμμετοχής των workshops διαμορφώνεται ως εξής:

Workshop Facebook ads: 30 € / άτομο

Workshop Facebook content: 30 € / άτομο

ΕΚΠΤΩΣΗ: Σε περίπτωση συμμετοχής και στα 2 Workshops το κόστος συμμετοχής είναι 50 € / άτομο

Περισσότερα στο site: www.insituproject.gr

Ελλαδικό
Παύλος Παύλου
Ο Παύλος Παύλου είναι απόφοιτος του Πολιτικού τμήματος της Νομικής Αθηνών, με επιπλέον σπουδές στον Τουρισμό. είναι εμπνευστής του Kalamata IN και γράφει άρθρα ποικίλης θεματολογίας.