Τη λειτουργία του ξεκινά το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Προγραμματισμού για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι ενδιαφέρονται να μπουν στις διαγωνιστικές ομάδες προετοιμασίας για τον Πανελλήνιο διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας.

Στην επίσημη έναρξη θα παραβρεθεί ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας κ. Σταματόπουλος Γεώργιος και η σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής κ. Σπάλα Γεωργία.

Τα μαθήματα θα γίνονται στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας κάθε Σάββατο 4-6μ.μ. για το Γυμνάσιο και 6-8 μ.μ. για το Λύκειο με υπεύθυνους καθηγητές τους Νταβέα Θεμιστοκλή, Νόκα Γιώργο, Κωστάκη Ονούφριο και βοηθούς καθηγητές τους Τσώνη Γρηγόριο και Καραβλίδη Αλέξανδρο. Ο π. Σωτήριος Μαστέας, ο οποίος έχει διακριθεί με τις ομάδες του στους δύο προηγούμενους διαγωνισμούς, υποστηρίζει τη λειτουργία του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ως καθοδηγητής – προπονητής των υπευθύνων εκπαιδευτικών.

Στο 2ο Γυμνάσιο προετοιμάζονται οι μαθητές για τις κατηγορίες:
α) Γυμνασίου,
β) Λυκείου (ΓΕΛ- ΕΠΑΛ) και
γ) Open Γυμνασίου

Οι μαθητές οι οποίοι έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να συμμετέχουν έχουν αρχίσει ήδη την προετοιμασία τους μέσα από 2 δοκιμασίες, οι οποίες δημιουργήθηκαν από τον καθηγητή Πληροφορικής του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας, π. Σωτήριο Μαστέα και βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του 2ο Γυμνασίου Καλαμάτας: 2gym-kalam.

Επίσης, στο πλαίσιο του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής λειτουργεί ομάδα μαθητών στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Λιανού Ελένη.

Ελλαδικό