Η κοινωφελής επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας διοργανώνει και φέτος τον κύκλο “Άνοιξη των Πλήκτρων” που είναι ένας πολύ πετυχημένος θεσμός που αφορά μια σειρά από πιανιστικά ρεσιτάλ αλλά και γενικότερα συναυλίες με πληκτροφόρα όργανα.

Στόχος είναι να παρουσιαστεί το ρεπερτόριο του πιάνου αλλά και άλλων πληκτροφόρων οργάνων σε όλο το χρονικό πλαίσιο του ρεπερτορίου, ενώ γίνεται προσπάθεια να υπάρχουν πάντα έργα του 20ου και 21ου αιώνα και ιδιαίτερα έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.

Όλος ο κύκλος και φέτος πραγματοποιείται με την σημαντική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια και την στήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των μαθητών των σχολών της ΦΑΡΙΣ.

Ο κύκλος ξεκινά την Κυριακή 19 Μαρτίου στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με έναν νέο αλλά αρκετά υποσχόμενο σολίστ, τον Γιώργο Ρηγόπουλο με έργα Bach – Busoni,L. V. Beethoven,F. Chopin,και F. Liszt, ενώ στην συνέχεια στις 26 Μαρτίου η Ερατώ Αλακιοζίδου θα παρουσιάσει έργα Ελλήνων Συνθετών και συγκεκριμένα έργα Θ. Αντωνίου, Γ. Κουρουπού, Γ. Κουμεντάκη, Κ.Τσουπάκη, Λ.Χατζηλεοντιάδη, Σ. Γυφτάκη και Α. Νασοπούλου.

Στις 2 Απριλίου στο Πνευματικό κέντρο της πόλης, φιλοξενείται ο Απόστολος Παληός που θα παρουσιάσει έργα F. Chopin και J. Brahms, ενώ στις 7 Απριλίου, η τάξη κρουστών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας παρουσιάζει έργα των J. Cage, S.Reich, V. Lobos,W. Kraft, και N. Rosauro.

Στις 23 Απριλίου η Ντόρα Μπακοπούλου σε μια βραδιά με έργα F.Chopin, ενώ στις 30 Απριλίου η Μαρία Παπαπετροπούλου και η Πόπη Μαλαπάνη θα παρουσιάσουν χορούς για 2 αλλά και 4 χέρια. Στις 3 Μαΐου ο Κωσταντίνος Γαλάνης θα παρουσιάσει 3 σονάτες του L.v.Beethoven, στις 14 Μαΐου η Έλενα Χούντα με έργα C. Debussy, F. Liszt, F. Chopin, S. Rachmaninoff, I. Albeniz, G.Gershwin και ο κύκλος θα κλείσει με την Κατερίνα Κωνσταντούρου στις 24 Μαΐου σε έργα Ν.Ιωακείμ, K Szwed, Μ. Παρασκάκη,L. Dallapiccola, Ν Σκαλκώτα, A. Copland.

Στα πλαίσια του κύκλου, την Τετάρτη 15 Μαρτίου, στις 20:00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, ο Στάθης Γυφτάκης, θα κάνει αναλυτική παρουσίαση του κύκλου με προβολή αποσπασμάτων από συναυλίες των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στον φετινό κύκλο.

Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες του κύκλου είναι ελεύθερη.

Ελλαδικό