Κάμερες του Ant1 υποδέχτηκαν το επιτελείο της ταινίας ”Η δική μας Κάλλας” όταν κατέφθασε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος από τα γυρίσματα στο Μιλάνο και τη Βερόνα.

Ο σκηνοθέτης και η Μυρτώ Καμβυσίδη μίλησαν για την ταινία, για την σημασία του εγχειρήματος να ταυτιστεί η Μεσσηνία με την Κάλλας, ενώ τόνισαν ότι οι προσπάθειές τους αποσκοπούν στην ανάδειξη του πατρικού σπιτιού της Κάλλας σε μουσείο.

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης στον Ant1.

Η δική μας Κάλλας – ΑΝΤ1, 11/11/2014

Μπορείτε να το δείτε και από το site του Ant1 πατώντας εδώ

Το “Kalamata IN” βρέθηκε στην Ιταλία για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ. Εκεί συναντήσαμε και συνομιλήσαμε με τον σκηνοθέτη καθώς κι όλο το καλαματιανό επιτέλειο. Το συνεργείο αρχικά έμεινε τρεις μέρες Μιλάνο και την τέταρτη μέρα πραγματοποίησε γυρίσματα στην Βερόνα. Το μέρος όπου παντρεύτηκε η Μαρία Κάλλας (Μυρτώ Καμβυσίδη) τον Μπατίστα Μενεγκίνι (Ανδρέα Ζαγάκο).

Ακολουθεί βίντεο με γυρίσματα από το Μιλάνο και συνέντευξη δύο εκ των συντελεστών.

“Η δική μας Κάλλας” στο Μιλάνο

Ο Μπάμπης Τσόκας, ο διάσημος και βραβευμένος Ελληνοσουηδός σκηνοθέτης, υποστήριξε πως η ταινία που γυρίζεται αυτή τη στιγμή έχει σκοπό να αναδείξει την σχέση της Μεσσηνίας με την Κάλλας. Έναν θησαυρό που δεν έχουμε αξιοποιήσει, παραθέτοντας το παραδειγμα της Βερόνας. Μιας πόλης στην οποία έχει τοποθετήσει γεωγραφικά ο γνωστός Σέξπηρ το εργο ‘Ρωμαίος και Ιουλιέττα’. Αν και η Ιουλιέττα δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο στην Βερόνα έχει δημιουργηθεί ”Το σπίτι της Ιουλιέττας” με εισητήριο εισόδου της τάξης των 6 € για να ανέβεις σε ένα μπαλκόνι και να βγάλεις φωτογραφίες, ενώ πλαισιώνεται από πολλά μαγαζιά που πουλούν σουβενίρ. Εν ολίγοις, έχει στηρίξει την οικονομία του σε αυτό, δεδομένου ότι οι τουρίστες από όλον τον κόσμο συρρέουν για να επισκεφθούν το μπαλκόνι και να αφήσουν ερωτικά γράμματα στην είσοδο.

Η νεαρή Καλαματιανή Μυρτώ Καμβυσίδη η οποία υποδύεται την Μαρία Κάλλας στην ταινία υποστήριξε ότι είναι θέμα χρόνου να κοινοποιηθεί σε όλους ότι υπάρχει το πατρικό της Μαρίας Κάλλας στον Νεοχώριον Μεσσηνίας κι ότι αυτός θα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που οι τουρίστες θα επισκέπτονται τον τόπο μας μελλοντικά, πέραν της αναντίρρητης ομορφιάς της Μεσσηνίας.

 

callas-milano-5

 

callas-milano-4

 

callas-milano-3

 

callas-milano-2

Ελλαδικό