Είναι ποιητής και συγγραφέας και γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1981. Το πρώτο του βιβλίο ήταν ένα ποιητικό έργο με τίτλο “Η ασκητική του Άγιου Έρωτα”, ενώ πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει και το δεύτερο βιβλίο του, φιλοσοφικού περιεχομένου αυτή τη φορά. Για όσους τον ξέρουν, έχει ξεχωρίσει για το φιλανθρωπικό του έργο, αφού στέκεται δίπλα σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Μιλάμε για τον Ξενοφώντα Φουρναράκο, έναν άνθρωπο που έχει μάθει να ξεπερνά τα εμπόδια που του βάζει η ζωή και να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς από εμάς. Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα παρακάτω.

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί… Ενεργοποιώ τον εγκέφαλό μου. Αν είναι να κάνω κάτι σημαντικό στην ζωή μου, ξέρω πως με το μυαλό μου θα το κάνω.

Τον περισσότερό μου χρόνο τον ξοδεύω… σκεπτόμενος πάνω στο βιβλίο που ετοιμάζω. Η συγγραφή ενός φιλοσοφικού βιβλίου φέρει τεράστια ευθύνη, επειδή δίνει στον αναγνώστη του κατευθυντήριες γραμμές, και αν δεν προσέξεις μπορεί εξαιτίας σου να οδηγηθεί σε αδιέξοδο, ή ακόμα χειρότερα, σε γκρεμό.

Μ’ αρέσει στην Καλαμάτα: Όταν αγαπάς κάτι το βλέπεις όμορφο, αν μάλιστα είναι και αντικειμενικά όμορφο, τότε δεν ψάχνεις να βρεις τι σου αρέσει, αλλά τι δεν σου αρέσει.

Μ ’εκνευρίζει στην Καλαμάτα: Όπως είπα, συνεχίζω να ψάχνω τι στο καλό δεν μου αρέσει.

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει… Η ανθρωπιστική κρίση. Έχω μάθει πως υπάρχουν άστεγοι στην πόλη μας, που από αξιοπρέπεια αποφεύγουν να κάνουν έκδηλη την παρουσία τους, κι έτσι τούτο το πρόβλημα παραμένει αφανές. Αν η πληροφορία που έχω είναι σωστή, τότε πρόκειται για κάτι άκρως σοβαρό. Είναι φοβερό άνθρωποι να φτάνουν σε τέτοιο σημείο φτώχιας που να πεινάνε και να κρυώνουν. Εδώ το θέμα χρειάζεται οργανωμένη αντιμετώπιση από τον Δήμο και την Νομαρχία. Με λίγους πόρους και με σωστή οργάνωση μπορεί να γίνει σπουδαία δουλειά, αλλά για κάτι τέτοιο θα πρέπει και εμείς οι κάτοικοι της πόλης να πιέσουμε λίγο τους αρμόδιους φορείς.

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν ότι: Ειλικρινά δεν ξέρω τι πιστεύουν, δεν τους έχω ρωτήσει ποτέ. Έτσι σε αυτήν την ερώτηση δεν μπορώ να απαντήσω.

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω ότι… πάσχω από έλλειψη φιλότιμου. Το χάσμα ανάμεσα στις ικανότητές μου και στο θετικό έργο που παράγω με αυτές είναι δυσανάλογα μεγάλο.

Ξεχωρίζω στο χαρακτήρα ενός άνδρα: τα καλύτερα χαρακτηριστικά του, όποια και να είναι αυτά. Όλοι διαθέτουν και από κάποια, και για τον καθένα είναι διαφορετικά.

Ξεχωρίζω στο χαρακτήρα μιας γυναίκας… τα καλύτερα χαρακτηριστικά της, όποια και να είναι αυτά. Όλες διαθέτουν και από κάποια, και για την καθεμία είναι διαφορετικά.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι: Δεν φοβάμαι τίποτα. Έχω τυφλή εμπιστοσύνη στον Θεό.

Επιτυχία θεωρώ να μπορείς λίγο πριν κλείσεις τα μάτια να πεις πως εντελώς μάταια δεν έζησες.

Ευτυχία θεωρώ… πως σημαίνει πληρότητα. Ευτυχισμένος άνθρωπος είναι αυτός που είναι πλήρης, που πραγματικά δεν επιθυμεί τίποτα άλλο πέρα από αυτά που έχει.

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο: Υπό αφύπνιση.

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε την Άστρη Μαυρέα

Ας γνωρίσουμε την Κάλλη Κολόζη

Ας γνωρίσουμε την Θαλένα Αβραμέα

Ας γνωρίσουμε τον Ηλία Ρεντζεπέρη

Ας γνωρίσουμε τη Γιούλα Σαρδέλη

Ελλαδικό