Τον έχουμε δει σε μεγάλα κανάλια να μαγειρεύει δίπλα σε γνωστούς chef. Τον έχουμε δει στο “Kalamata IN” να μαγειρεύει είτε μόνος του είτε με τον chef Πάρη Κωστόπουλο. Βλέπουμε τις συνταγές του σε διάφορα περιοδικά. Τον χειμώνα κάνει μάθημα σε σπουδαστές μαγειρικής (Ι.Ε.Κ. Ορίζων). Απολαμβάνουμε τα φαγητά του σε πολλά μαγαζιά της πόλης.

Δεν μιλάμε για τον Λουκάκο, τον Σκαρμούτσο ή τον Πετρετζίκη. Μιλάμε για τον Καλαματιανό chef Πέτρο Βρυώνη, με πολλά βραβεία μαγειρικής και μέλος της ομάδας μεσσηνιακής γραστρονομίας Gefsis Team. Ας τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα μέσα από την εξομολόγηση που μας κάνει παρακάτω:

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί είναι να βλέπω κινούμενα σχέδια.

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω στη μαγειρική… δημιουργώντας συνταγές.

Μ’ αρέσει η Καλαμάτα γιατί είναι η πιο όμορφη, η πιο ξέγνοιαστη, η πιο ανθρώπινη και η πιο βιώσιμη πόλη.

Με εκνευρίζει στην Καλαμάτα που ο κόσμος δεν περπατάει, δεν χρησιμοποιεί τόσο το ποδήλατο και τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει αυτό που γίνεται στην Ελλάδα με την οικονομική κρίση, η αβεβαιότητα των νέων και έλλειψη χαμόγελου.

Οι φίλοι μου για εμένα πιστεύουν ότι έχω δημιουργήσει έναν δικό μου κόσμο…

Και εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω ότι σε αυτόν τον κόσμο υπάρχει χώρος και για άλλους. Αρκεί να αφήσουν τον εαυτό τους ελεύθερο.

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα την εμπιστοσύνη, τη συνέπεια, τη δημιουργικότητα.

Ξεχωρίζω στο χαρακτήρα μιας γυναίκας το χιούμορ, την εμπιστοσύνη, τη θηλυκότητα που αποπνέει, τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται και τον τρόπο με τον οποίο μιλάει.

Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι να απογοητευτώ από ανθρώπους στους οποίους πιστεύω και να είμαι εγώ η αιτία που κάποιος δεν χαμογελά.

Επιτυχία θεωρώ οτιδήποτε κάνεις με αγάπη, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, γνωρίζοντας την πιθανότητα της αποτυχίας.

Ευτυχία θεωρώ να είσαι καλά με τον εαυτό σου. Νομίζω πως η ευτυχία κρύβεται σε άυλα πράγματα. Σαν μια πεταλούδα που την κυνηγάς και δεν μπορείς να πιάσεις…και κάποια στιγμή έρχεται αυτή πάνω σου.

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο: δημιουργική!

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε την Άστρη Μαυρέα

Ας γνωρίσουμε τον Danny Kargas

Ας γνωρίσουμε την Έβελυν Καμβυσίδη

Ας γνωρίσουμε τον Έκτορα Τσατσούλη

Ας γνωρίσουμε την Κάλλη Κολόζη

Ας γνωρίσουμε την Θαλένα Αβραμέα

Ας γνωρίσουμε την Μαρία Τσώνη

Ας γνωρίσουμε τον Παναγιώτη Μπαμπαρούτση 

Ελλαδικό