Τον έχουμε δει να μας συμβουλεύει για την οδηγική συμπεριφορά και ασφάλεια. Τον έχουμε δει σε πολλά αφιερώματα στο τοπικό, και όχι μόνο, τύπο. Τον έχουμε δει, πρόσφατα, να μας κάνει να φανταστούμε την πόλη μας διαφορετικά. Τον έχουμε δει ακόμη και… υποψήφιο δήμαρχο, χωρίς καν να είναι υποψήφιος (προς το παρόν τουλάχιστον)!

Ο λόγος, λοιπόν, για τον Παναγιώτη Παπαντωνίου, Διδάκτωρ Πολιτικό Μηχανικό – Συγκοινωνιολόγο, επιστημονικό συνεργάτη ΕΜΠ, που παρά το νεαρό της ηλικίας του διαθέτει πλούσιο ερευνητικό προφίλ, καθώς έχει συμμετάσχει σε 10 ερευνητικά έργα και έχει 55 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Έχει πραγματοποιήσει διάφορες δράσεις στην πόλη μας, ενώ έχει μιλήσει σε συνέδρια εντός και εκτός χώρας. Τέλος, παράλληλα με τις ερευνητικές του δραστηριότητες, εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, αρθρογραφεί στον ημερήσιο τύπο και… αγαπάει τον αθλητισμό!

Ας δούμε τι έχει να μας πει…

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί… κοιτάω τα μέηλ από το κινητό.

Τον περισσότερό μου χρόνο τον ξοδεύω μπροστά στον υπολογιστή. Το λάπτοπ (καλώς ή κακώς) είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι μου είτε είμαι στο γραφείο είτε στην ουρά της τράπεζας…

Μ’ αρέσει στην Καλαμάτα το υψηλό επίπεδο ζωής.

Μ ’εκνευρίζει στην Καλαμάτα που (ηθελημένα η/και άθελα) δεν εκμεταλλευόμαστε τις δυνατότητες που υπάρχουν για να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει η ανισορροπία που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα στην Ελλάδα, η οποία οδηγεί σε αδικίες. Είναι σαν να παίζουμε ένα παιχνίδι χωρίς κανόνες, άδικο. Δεν κερδίζει ο ικανός, ο εργατικός, ο άξιος…

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν ότι σε κάθε ευκαρία κατεβαίνω στην Καλαμάτα.

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω ότι αργά η γρήγορα θα επιστρέψω μόνιμα να ζήσω στην Καλαμάτα.

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα την ψυχραιμία στη διαχείριση μιας δύσκολης κατάστασης.

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα μιας γυναίκας το χαμόγελο.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος ήταν τα αεροπλάνα. Λόγω μιας απρόσμενης εμπειρίας πριν αρκετά χρόνια, πίστευα ότι δε θα ξαναέμπαινα ποτέ σε αεροπλάνο. Αλλά κάποια στιγμή αναγκάστηκα να πετάξω και σιγά σιγά τον ξεπέρασα.

Ευτυχία θεωρώ μικρά πράγματα που με κάνουν να χαμογελάω.

Επιτυχία θεωρώ να πετυχαίνω τους στόχους που θέτω.

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο: Μεταβατική, αναμένοντας τον επόμενο επαγγελματικό κύκλο που θα ανοίξει, ελπίζοντας να είναι εντός Ελλάδας..

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε τον Ηλία Ρεντζεπέρη

Ας γνωρίσουμε την Έβελυν Καμβυσίδη

Ας γνωρίσουμε τον Έκτορα Τσατσούλη

Ας γνωρίσουμε τη Σύλβια Κατούντα

Ας γνωρίσουμε τον Ανδρέα Ζαγάκο

Ελλαδικό