Γεννήθηκε στην Καλαμάτα, μεγάλωσε σε αυτήν και έφυγε για να σπουδάσει στην Αθήνα, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ο αθλητισμός παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του και δεν χάνει ευκαιρία να το αποδεικνύει. Άλλωστε, όπως ο ίδιος αναφέρει, οι αθλητικές δραστηριότητες αλλά και τα ταξίδια είναι ό, τι καλύτερο για να ξεσκάσει κάποιος. Έτσι, με την πρώτη ευκαιρία στον ελεύθερο χρόνο του θα κοιτάξει να γυμναστεί ή να κανονίσει κάποια εκδρομή με φίλους.

Ο λόγος για τον οικονομολόγο Κώστα Κρανιώτη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια λειτουργεί τη δική του επιχείρηση ως οικονομολόγος-λογιστής και νιώθει τυχερός γιατί ασκεί το επάγγελμα το οποίο σπούδασε και επέλεξε.

Ας δούμε τι έχεις να μας πει ο ίδιος παρακάτω…

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί είναι να τρώω ένα δυναμωτικό πρωινό και να οργανώνω την ημέρα.

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω στο χώρο εργασίας μου.

Μ’ αρέσει στην Καλαμάτα το γεγονός ότι όσο περιορισμένο χρόνο και αν έχει κάποιος στη διάθεση του μπορεί να συνδυάσει επαγγελματικές και προσωπικές υποχρεώσεις, καθώς το κέντρο, η παραλία, το βουνό, το λιμάνι είναι όλα μες τα πόδια μας.

Με εκνευρίζει στην Καλαμάτα το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν χάσει το πάθος τους με αποτέλεσμα να μην κάνουν πράγματα που αγαπούν και να κάνουν αυτά που νιώθουν υποχρεωμένοι να κάνουν. Ο καθένας μας με το που βγαίνει από το σπίτι του καλό είναι να ξέρει ότι υπάρχουν άνθρωποι που τον αγαπούν και τον περιμένουν να γυρίσει ώστε να προσέχει τον εαυτό του και να νιώθει μοναδικός.

Αγαπημένος προορισμός είναι: όλη η Μεσσηνία είναι μαγευτική, δεν μπορώ να παραλείψω όμως και την αγαπημένη μου Πρέβεζα, τον τόπο καταγωγής μου.

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει… εκτός από τα αυστηρά φορολογικά μέτρα που οδηγούν τον κόσμο σε αδιέξοδο, με προβληματίζει και η προσφυγική κρίση.

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν… θα είχε ενδιαφέρον να απαντήσει ο καθένας τους ξεχωριστά, αλλά πιστεύω θεωρούν ότι πολλές φορές κάνω υπερβολές με τον εαυτό μου.

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω ότι διανύω μια πολύ καλή περίοδο στη ζωή μου, κάνω πράγματα που με  γεμίζουν, με ικανοποιούν και προσπαθώ κάθε μέρα να είμαι ακόμα καλύτερος από την προηγούμενη.

Με κάνουν να γελάω οι ευδιάθετοι και χαρούμενοι άνθρωποι.

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα και μιας γυναίκας την ειλικρίνεια, την ευθύτητα,τον αυτοσεβασμό και επίσης μ’ αρέσουν οι δυναμικοί χαρακτήρες με αστραφτερό χαμόγελο.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι… γενικά φοβίες και εμμονές δεν έχω και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο προσπαθώ να το καταπολεμήσω γιατί θεωρώ ότι ο φόβος δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια αρνητική ροή της συνείδησης.

Τελευταία φορά έκλαψα… από τα γέλια.

Επιτυχία θεωρώ να αγαπάς και να εκτιμάς την κάθε σου ημέρα, να έχεις στη ζωή σου ανθρώπους που σε στηρίζουν ώστε να υπάρχει πρόοδος και βελτίωση και να μη ξεχνάς να βοηθάς τον συνάνθρωπό σου.

Ευτυχία θεωρώ την ευφορία των συναισθημάτων που σε καταβάλει όταν έχεις ολοκληρώσει κάποιον από τους στόχους που είχες θέσει.

Η τελευταία φορά που είπα ψέματα ήταν στην αδερφή μου, μου αρέσει πολύ να την πειράζω.

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει είναι να θυμάμαι πώς η δύναμη του ανθρώπου βρίσκεται στο μυαλό και την ψυχή και όχι στο σώμα.

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο: Τα μόνα όρια που υπάρχουν στη ζωή σου είναι αυτά τα οποία εσύ ο ίδιος θέτεις στον εαυτό σου

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε τον Αριστομένη Σκούλικα

Ας γνωρίσουμε τον Παναγιώτη Παπαντωνίου

Ας γνωρίσουμε τον Βασίλη Παπαευσταθίου

Ας γνωρίσουμε τον Δήμο Μπουσούνη

Ας γνωρίσουμε τον Ιωάννη Παπανικολό

Ελλαδικό