Η αγάπη του για τη μαγειρική είναι… οικογενειακή υπόθεση! Μετά από 10 χρόνια στην οικογενειακή ταβέρνα που βρίσκεται στην πόλη μας, όλοι οι δρόμοι τον οδήγησαν στη Ρόδο, (για τί άλλο;) για να σπουδάσει μαγειρική στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων. Η Ρόδος, βέβαια, δεν ήταν το μόνο νησί που “γεύτηκε” τις δημιουργίες του, αφού δούλεψε σε διάφορους Καλοκαιρινούς προορισμούς της Ελλάδας, αλλά και στην Costa Navarino, ως μάγειρας. Και επειδή η μαγειρική δεν έχει σύνορα, τις γνώσεις του πάνω στη Μεσσηνιακή – και όχι μόνο – κουζίνα “δέχτηκαν” διακεκριμένα εστιατόρια με αστέρια Michelin σε Ισπανία, Ολλανδία αλλά και Λουξεμβούργο και Γερμανία!

Μιλάμε για τον Καλαματιανό chef με καταγωγή από τη Μικρά Ασία, Κωνσταντίνο Βασιλειάδη, μέλος της ομάδας Μεσσηνιακής γαστρονομίας “Gefsis Team”, καθηγητή μαγειρικής στο Ι.Ε.Κ. Ορίζων που το τελευταίο διάστημα θα τον δούμε να μαγειρεύει στο Gastro Bar “Baba Yaga”. Ταξιδεύει συνεχώς, συνδυάζοντας τα ταξίδια που είναι και μία από τις μεγάλες του αγάπες με τον… γαστρονομικό τουρισμό.

Ας τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα μέσα από όσα μας λέει ο ίδιος παρακάτω…

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί είναι να ακούω μουσική, φτιάχνοντας παράλληλα κάτι για το πρωινό μου.

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω στη μαγειρική. Μου αρέσει να ανακαλύπτω καινούργιες γεύσεις και συνταγές. Το όνειρό μου είναι, άλλωστε, να γίνει η Καλαμάτα γαστρονομικός προορισμός.

Μ’ αρέσει στην Καλαμάτα ο καιρός, η ηρεμία και οι πρώτες της ύλες.

Με εκνευρίζει στην Καλαμάτα ότι παρ’όλο που υπάρχουν πολλά αγαθά και μεγάλη γαστρονομία, δεν τα εκμεταλλευόμαστε σωστά.

Αγαπημένος προορισμός είναι η Ισπανία και Ιταλία γιατί ταιριάζει στα δικά μας δεδομένα και βλέπεις με τα ίδια στάνταρ διαφορετικές κουλτούρες.

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει η οικονομική κρίση. Όσον αφορά το δικό μας τομέα, πιστεύω ότι χρειάζεται να στηρίζουμε τα Ελληνικά προϊόντα. Όχι άλλα ξένα προϊόντα!

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν… δεν τους έχω ρωτήσει.

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω ότι προσπαθώ για κάτι παραπάνω!

Με κάνει να γελάω τα ωραία, αστεία πράγματα και βαριέμαι εύκολα…

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα και μιας γυναίκας να είναι θετικός άνθρωπος.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι… τα φαντάσματα!

Τελευταία φορά έκλαψα στο γήπεδο, σε αγώνα της ΑΕΚ…από χαρά!

Επιτυχία θεωρώ να κάνεις αυτό που σου αρέσει.

Ευτυχία θεωρώ να σου αρέσει αυτό που κάνεις.

Η τελευταία φορά που είπα ψέματα ήταν για καλό σκοπό… 

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει… επιμονή και υπομονή.

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο:  Σταθερότητα.

«ξέρεις ποιος είμαι εγώ»

Η στήλη «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του «Kalamata IN» με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση «Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ»… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε τον Πέτρο Βρυώνη

Ας γνωρίσουμε τον Τζίμη Μελιγκάκο

Ας γνωρίσουμε τον Ηλία Ρεντζεπέρη

Ας γνωρίσουμε τη Δήμητρα Κουτράκη

Ας γνωρίσουμε τον Danny Kargas

Ελλαδικό