Έχει διδάξει σε διάφορα πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών διπλωμάτων του πανεπιστημίου της Σορβόνης, ενώ η διδακτορική της διατριβή απέσπασε τιμητική διάκριση.

Ο λόγος γίνεται για τη Σύλβια Κατούντα, συγγραφέα και ερευνήτρια, η οποία τόσο με τη διδασκαλία της όσο και με την εμφάνισή της κερδίζει… τις εντυπώσεις!

 Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα, λοιπόν, παρακάτω:

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί… Δεν κάνω τίποτα αν δεν πιω ένα δυνατό καφέ… Αμέσως μετά ενημερώνομαι για την επικαιρότητα.

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω κάνοντας έρευνα σε  θέματα που άπτονται των επιστημονικών ενδιαφερόντων μου.

Μ’ αρέσει στην Καλαμάτα… Η πανέμορφη φύση, η θάλασσα που είναι 5 λεπτά από το κέντρο της πόλης και είναι πεντακάθαρη, οι ατελείωτες παραλίες, η μοναδικότητα του τοπίου που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Η ποιότητα ζωής που προσφέρει. Η πλούσια πολιτιστική ζωή της πόλης. Το ιστορικό κέντρο που υπενθυμίζει στον επισκέπτη την ένδοξη ιστορία της Καλαμάτας μας. Το κάστρο. Και φυσικά το πανεπιστήμιο που είναι το κόσμημα της πόλης μας.

Με εκνευρίζει στην Καλαμάτα το γεγονός ότι το ιστορικό κέντρο δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμα όσο θα έπρεπε. Δεν μου αρέσει επίσης ότι κάποια από τα νεοκλασικά κτήρια που έχει η πόλη είναι υπό κατάρρευση. Οι λακκούβες στους δρόμους είναι ένα ακόμα θέμα. Ωστόσο, τα προβλήματα αυτά είναι απολύτως αντιμετωπίσιμα και η Καλαμάτα δεν παύει να υπερτερεί κατά πολύ σε πλεονεκτήματα έναντι πολλών άλλων ελληνικών πόλεων.

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει η κατάρρευση των πάντων σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο και το χειρότερο ότι δε  βλέπω προοπτική.

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν ότι είμαι δυναμική και δραστήρια, αφοσιωμένη και ολοκληρωτικά δοτική σε αυτό που πιστεύω.

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω ότι έχουν μάλλον δίκιο όμως κάπως έτσι είναι κι αυτοί και γι’ αυτό τους αγαπάω και ταιριάζουμε!

Ξεχωρίζω στο χαρακτήρα ενός άνδρα την ευγένεια, το δυναμισμό, την αποφασιστικότητα, το χιούμορ, τη συνέπεια λόγων και πράξεων.

Ξεχωρίζω στο χαρακτήρα μιας γυναίκας την ευγένεια, τη διακριτικότητα, την αυτοπεποίθηση, το δυναμισμό σε συνδυασμό με τη θηλυκότητα, την κομψότητα πνεύματος και το στυλ.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι  τόσο μεγάλος που δεν πρόκειται να τον αποκαλύψω

Επιτυχία θεωρώ να κατακτάς τον στόχο σου, χωρίς να σε λυγίζουν οι αποτυχίες που θα συναντήσεις στο δρόμο σου μέχρι να τον φτάσεις.

Ευτυχία θεωρώ το να έχεις πάντα  δίπλα σου τους ανθρώπους που  αγαπάς.

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο: Επτά φορές να πέσεις κι οκτώ να σηκωθείς καθώς κι αυτό που είπε ο Νίτσε: «ό,τι δε με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό».

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε την Άστρη Μαυρέα

Ας γνωρίσουμε την Κάλλη Κολόζη

Ας γνωρίσουμε την Θαλένα Αβραμέα

Ας γνωρίσουμε τον Ηλία Ρεντζεπέρη

Ας γνωρίσουμε τη Γιούλα Σαρδέλη

Ελλαδικό