Η ζωή τους έφερε και τους δύο να “φτιάχνουν” αεροσκάφη. Η ζωή, επίσης, τους έφερε στην Καλαμάτα. Τελικά η ζωή τους επιφύλασσε μία μεγάλη έκπληξη… το τάνγκο! Για πρώτη φορά η στήλη του “Kalamata IN” “Ξέρεις ποιος είμαι εγώ” γίνεται “Ξέρεις ποιοι είμαστε εμείς” για να φιλοξενήσει ένα από τα ωραιότερα χορευτικά ζευγάρια στο αργεντίνικο τάνγκο της χώρας, τη Μαρία και τον Θάνο, τον Θάνο και τη Μαρία.

Ο ένας γεννημένος στην Κατερίνη και η άλλη στην Αθήνα, καταλήγουν στην Καλαμάτα, όντας μηχανικοί αεροσκαφών και οι δύο! Δεν πέρασαν απαρατήρητοι, όμως, στην πόλη μας… Αποτελούν ιδρυτικά μέλη της θεατρικής ομάδας Αυτοσχέδια Σκηνή και της χορευτικής ομάδας Tango Impro. Το 2013 ιδρύουν το Kalamata Tango Festival, ένα φεστιβάλ διεθνών προδιαγραφών που έχει καταφέρει μέσα σε 3 χρόνια να καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο φεστιβάλ του είδους του στην Ελλάδα και να αποτελεί πόλο έλξης για χορευτές από όλο τον κόσμο.

Μιλάμε για τη Μαρία Μαστοροπούλου και τον Θάνο Συρόπουλο, τους οποίους θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα παρακάτω:

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί είναι να πλυθώ (M) / είναι να κλείσω το ξυπνητήρι και να αλλάξω πλευρό (Θ)

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω στο tango (M) / χορεύοντας (Θ)

Μ’ αρέσει στην Καλαμάτα η ποικιλία στο τοπίο της (M) / η ενέργεια των ανθρώπων και το τοπίο(Θ)

Με εκνευρίζει στην Καλαμάτα... Τίποτα. Την λατρεύω αυτήν την πόλη! (M) / ο συντηρητισμός απέναντι στο καινούργιο και διαφορετικό (Θ)

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει να εξαπλώσω το tango στην Καλαμάτα (M) / το μέλλον μας (Θ)

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν ότι είμαι γκρινιάρα (M) / είμαι ψυχαναγκαστικός (Θ)

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω ότι είμαι ικανή (M) / ότι είμαι ψυχαναγκαστικός και εμμονικός (Θ)

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα τον δυναμισμό του (M) / την αποφασιστικότητα και το θάρρος της γνώμης (Θ)

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα μιας γυναίκας την δημιουργηκότητα (M) / την αισιοδοξία, τη θετική σκέψη και τη δημιουργικότητα (Θ)

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι να κάνω οικογένεια (M) / να πάθουν κάτι οι δικοί μου άνθρωποι (Θ)

Επιτυχία θεωρώ την ευτυχία (M) / κάθε μικρό ή μεγάλο στόχο που κατακτάς (Θ)

Ευτυχία θεωρώ την συναισθηματική ικανοποίηση (M) / το να χαμογελάς στο τέλος της μέρας (Θ)

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο: δημιουργία (M) / Επανεκκίνηση (Θ)

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε την Άστρη Μαυρέα

Ας γνωρίσουμε την Κάλλη Κολόζη

Ας γνωρίσουμε την Θαλένα Αβραμέα

Ας γνωρίσουμε τον Ηλία Ρεντζεπέρη

Ας γνωρίσουμε τη Γιούλα Σαρδέλη

Elladiko