Απόφοιτος της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και του Οικονομικού της Νομικής Σχολής Αθηνών, μιλάει τρεις ξένες γλώσσες και εργάζεται ως Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος. Ζει τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας και η απόφασή της αυτή δεν ήταν καθόλου τυχαία, αφού εκτός του ότι κατάγεται από την Καλαμάτα, η αγάπη της για τη θάλασσα την έκανε να επιστρέψει στη γενέτειρα της.

Ο λόγος για τη Μαρία Καραγιάννη, η οποία ξεχώρισε από το πρώτο της κιόλας λογοτεχνικό έργο, το οποίο φέρει τον τίτλο “Στη Σκιά της Σιωπής” και κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Πηγή. Η ίδια, συγγραφέας βλέπετε, σε κάθε ευκαιρία στριμώχνει όνειρα και προσδοκίες σε μια μικρή βαλίτσα και ταξιδεύει στις πόλεις του κόσμου…

Ας την γνωρίσουμε καλύτερα, λοιπόν, παρακάτω:

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί είναι συνήθως να τρέχω για να προλάβω τις υποχρεώσεις της ημέρας. Όμως υπάρχουν κι εκείνες οι μέρες που νιώθω ευτυχής μόνο και μόνο απολαμβλάνοντας τον πρώτο καφέ δίπλα από τη θάλασσα.

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω… διχασμένη ανάμεσα στον πραγματκό και φανταστικό μου κόσμο, εναλλάσσοντας ρόλους, από τη διοίκηση ενός αστυνομικού τμήματος στη δημιουργία χαρακτήρων… δουλεύοντας και δημιουργώντας ιστορίες.

Μ’ αρέσει στην Καλαμάτα η μαγεία και η αύρα της θάλασσας.

Με εκνευρίζει στην Καλαμάτα που δεν χιονίζει ποτέ! Κατά τα άλλα η πόλη μας είναι ένας θαυμάσιος τόπος να ζεις, να αγαπάς και να ονειρεύεσαι…

Αγαπημένος προορισμός… η αγαπημένη μου Σαντορίνη.

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει το γεγονός πως οι άνθρωποι δυσκολεύονται πια να συγχωρήσουν και τείνουν να χάσουν την πίστη τους σε όσα πραγματικά αξίζουν στη ζωή.

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν ότι είναι χαρούμενοι που υπάρχω στη ζωή τους, όπως και γω.

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω ότι έχω βρει το νόημα της ύπαρξής μου, εκείνο που κάνει την ψυχή μου να χαμογελά.

Με κάνουν να γελάω ένα ζευγάρι έξυπνα μάτια.

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα και μιας γυναίκας την εντιμότητα, τη σταθερότητα και τη συνέπεια του λόγου!!!

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι η απώλεια, όπως όλων νομίζω.

Τελευταία φορά έκλαψα ακούγοντας μια συγκινητική μελωδία.

Επιτυχία θεωρώ να διαφυλλάξω τον εαυτό μου σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει.

Ευτυχία θεωρώ πως τολμώ ακόμα να ονειρεύομαι και δεν το κρύβω.

Η τελευταία φορά που είπα ψέματα… ακατάλληλη ερώτηση… είμαι ανοιχτό βιβλίο.

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει… ”Όταν δεν κοιτάς εκεί που θέλεις να πας, θα πας εκεί που κοιτάς”, μου είχε πει κάποτε μια σοφή γιαγιά.

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο: Προς γνώση και συμμόρφωση.

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε τον Γιώργο Γιαννόπουλο

Ας γνωρίσουμε τον Danny Kargas

Ας γνωρίσουμε την Κάλλη Κολόζη

Ας γνωρίσουμε τον Αντώνη Πανίτσα

Ας γνωρίσουμε τον Νίκο Κουμουνδούρο

Ας γνωρίσουμε την Ηρώ Κωνσταντοπούλου

Ελλαδικό