Για πάνω από 25 χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες της αφιλοκερδώς και εθελοντικά στην Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, μια δραστήρια θεατρική ομάδα νέων, την οποία και ίδρυσε η ίδια το 1990. Την είδαμε πρόσφατα στο 3ο Σχολείου Τουρισμού, σε έναν ακόμη ρόλο, αυτόν της κουκλοπαίκτριας, καθώς είναι μέλος της ομάδας κουκλοθέατρου του συλλόγου και διοργανώνει σεμινάρια και εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης θεατρικής κούκλας.

Μιλάμε για τη Λέττα Πετρουλάκη, η οποία γεννήθηκε στην Καλαμάτα, είναι παντρεμένη με τον καθηγητή Τάκη Σοφικίτη και έχει 3 γιους. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας και υπηρέτησε στη Δημόσια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια Γαλλικών. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής, σχεδίου, κεραμικής, ψηφιδωτού, αγιογραφίας, κοσμήματος και έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις με τα έργα της, αλλά και σχεδιάσει σκηνικά και κοστούμια για πολλές παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής. Ασχολείται, επίσης, με τα κοινά, ιδιαίτερα στον τομέα του πολιτισμού για περίπου 40 χρόνια και, όπως φαίνεται, οι δραστηριότητές της δεν έχουν τέλος!

Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα παρακάτω…

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω οργανώνοντας και δημιουργώντας πράγματα που αγαπώ και μου δίνουν χαρά.

Μ’ αρέσει στην Καλαμάτα για τη θάλασσα, τον ήλιο της και τους ανθρώπους της.

Με εκνευρίζει στην  Καλαμάτα η εσωστρέφεια και η ανοησία κάποιων και ο χωρίς αιτία ανταγωνισμός λίγων μωροφιλόδοξων.

Αγαπημένος προορισμός είναι η παραλία και η Πειραματική Σκηνή.

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει η παγκόσμια βία και ο ρατσισμός.

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν ότι είμαι συγκεντρωτική, αυστηρή, ακούραστη, υπερδραστήρια και μερικές φορές πολύ καλοπροαίρετη.

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω ότι είμαι ειλικρινής, πιστή φίλη, αισιόδοξη, τολμηρή, ανεξάρτητη, οργανωτική, γεμάτη ενέργεια, ευγενής όταν χρειάζεται και σκληρή όταν πρέπει.

Με κάνει να γελάω το έξυπνο χιούμορ και οι χαρούμενοι άνθρωποι.

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα και μιας γυναίκας: Την ντομπροσύνη, την ειλικρίνεια, τη φιλοτιμία, την ευαισθησία, την τρυφερότητα, την ευγένεια ψυχής, την καλοσύνη, την ανιδιοτελή προσφορά.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι η απώλεια αγαπημένων προσώπων.

Τελευταία φορά έκλαψα όταν έχασα μια φίλη.

Επιτυχία θεωρώ να ασχολείσαι δημιουργικά με πράγματα που αγαπάς και σου δίνουν χαρά και εσωτερική ικανοποίηση και πληρότητα.

Ευτυχία θεωρώ να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, την ηλικία σου, τη ζωή σου, τους φίλους σου και τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Η τελευταία φορά που είπα ψέματα ήταν όταν δεν θέλησα να πικράνω φίλη, αν της έλεγα την αλήθεια.

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει: δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι και να ανησυχείς γιατί δεν βοηθάει σε τίποτα και δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα. Ψυχραιμία λοιπόν και λογική!

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο:  Υπερδραστήρια!

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο

Ας γνωρίσουμε τη Γιούλα Σαρδέλη

Ας γνωρίσουμε τον Βασίλη Παπαευσταθίου

Ας γνωρίσουμε την Έβελυν Καμβυσίδη

Ας γνωρίσουμε τον Έκτορα Τσατσούλη

Ας γνωρίσουμε τον Ανδρέα Ζαγάκο

Ελλαδικό