Αυτήν τη φορά θα γνωρίσουμε μία κοπέλα από την Καλαμάτα που σίγουρα θα μπορούσε να μας αφηγείται για ώρες τις “εικόνες” που έχει συλλέξει από τα ταξίδια της σε όλο τον κόσμο. Δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς, άλλωστε, αφού τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Ντουμπάι! Για την ακρίβεια, έχει ως βάση της το Ντουμπάι για να… ταξιδεύει διαρκώς!

Ο λόγος γίνεται για τη Δήμητρα Κουτράκη (για τους φίλους “Ντίμη”), αεροσυνοδό στο επάγγελμα σε μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, την Emirates. Ταυτόχρονα, θα τη δούμε να γράφει στο προσωπικό της ιστολόγιο “Four Passion” fashion and travel blog. Come fly with me! Για την ιστορία, σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή στο Λονδίνο.

Η Δήμητρα, λοιπόν, ανανεωμένη και… φρεσκοπαντρεμένη μάς (ξανα)συστήνεται παρακάτω…

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί αν είμαι στο σπίτι μου είναι να… ξανακοιμηθώ μιας και το να βρίσκομαι σπίτι σημαίνει συνήθως ρεπό! Τα τελευταία χρόνια τα πρωινά μου δεν είναι σταθερά, άλλοτε με βρίσκουν στη γη άλλοτε στον αέρα άλλοτε σε κάποια μακρινή χώρα του χάρτη.

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω με μια βαλίτσα στο χέρι, ταξιδεύοντας!

Μ’ αρέσει στην Καλαμάτα το σπίτι μου, το νόστιμο φαγητό, οι αγαπημένοι μου άνθρωποι και η θέα του Μεσσηνιακού κολπου από την Βέργα.

Με εκνευρίζει στην Καλαμάτα το “ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε” όχι με την όμορφη χιουμοριστική και ενημερωτική έννοια της στήλης αυτής αλλά με εκείνη την έννοια της προσωπικής έπαρσης και αλαζονίας που κατέστρεψε και καταστρέφει την χώρα μας.

Αγαπημένος προορισμός είναι το αεροδρόμιο! Όταν φτάνεις εκεί είσαι απλά ένα βήμα πριν φτάσεις κάπου αλλού, κάπου μαγικά!

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει η κατάσταση στο Αιγαίο και οι κακουχίες που υπομένουν καθημερινά Έλληνες και πρόσφυγες.

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν ότι είμαι σε έναν δικό μου κόσμο, κάποιες φορές το αποδέχονται και τους συναρπάζει άλλες φορές το θεωρούν ανυπόφορο και τους εκνευρίζει.

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω ότι δεν είμαι ο ίδιος άνθρωπος που ήμουν πριν αρχίσω να ταξιδεύω. Για όσους με ξέρουν από παλιά, ας ξανασυστηθούμε!

Με κάνει να γελάω η καλή παρέα και ένα καλό μπουκάλι κρασί.

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα και μιας γυναίκας την τιμιότητα. Οι τίμιοι άνθρωποι είναι είδος υπό εξαφάνιση στις μέρες μας και όταν τους βρίσκεις πρέπει να τους κρατάς.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι μήπως και δεν μπορέσω να επιστρέψω μόνιμα κάποια στιγμή στον τόπο μου.

Τελευταία φορά έκλαψα από χαρά όταν είπα το “Ναι” στον έρωτα της ζωής μου.

Επιτυχία θεωρώ να έχεις αυτό που θέλεις.

Ευτυχία θεωρώ να θέλεις αυτό που έχεις.

Η τελευταία φορά που είπα ψέματα ήταν μια αποτυχία μιας και με καταλαβαίνεις με τη μία… Δεν θα κάνω καριέρα στην ηθοποιία και την πολιτική που να χτυπιέμαι!

Η καλύτερη συμβουλή… “Ένα μονάχα αξίζει: το ταξίδι.” N. Καζαντζάκης.

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο: Ταξιδιάρα ψυχή!

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε την Μαρία Τσώνη

Ας γνωρίσουμε τον Αριστομένη Σκούλικα

Ας γνωρίσουμε τη Χριστίνα Μασλάρσκα

Ας γνωρίσουμε τον Βασίλη Παπαευσταθίου

Ας γνωρίσουμε τον Γιάννη Πάζιο

Ελλαδικό