Μας συστήθηκε για πρώτη φορά μέσα από τη θεατρική παράσταση “Η αυτοκτονία μου”, η οποία ήταν και η πρώτη της επαγγελματική συνεργασία. Από τότε ασχολείται με πάθος και ενθουσιασμό μικρού παιδιού με το θέατρο και την υποκριτική, καθώς και με οτιδήποτε άλλο αναλαμβάνει.  Γιατί δεν είναι μόνο το θέατρο που την έχει κερδίσει αλλά και η… δικηγορία.

Ο λόγος γίνεται για τη Χρυσόθεμι Αμανατίδη από την Καλαμάτα, ασκούμενη δικηγόρο, απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών και ηθοποιό, η οποία τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Αυτή την περίοδο, με το που σχολάει από το γραφείο στο οποίο εργάζεται, τρέχει στις πρόβες για τα γυρίσματα της ταινίας μικρού μήκους στην οποία συμμετέχει.

Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από τη στήλη “ξέρεις ποια είμαι εγώ;”…

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί είναι να ανοίξω το ραδιόφωνο – κάτι που συνήθως εκνευρίζει τους γύρω μου. Ακούω μουσική όλη την ημέρα.

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω στο γραφείο που εργάζομαι και σε πρόβες.

Μ’ αρέσει στην Καλαμάτα το ότι μπορώ να βρεθώ στη θάλασσα σε πέντε λεπτά. Της έχω μεγάλη αδυναμία.

Με εκνευρίζει στην Καλαμάτα που το διαφορετικό σχολιάζεται (συνήθως κακοπροαίρετα).

Αγαπημένος προορισμός είναι τα Αναφιώτικα στην Πλάκα, Κυριακή μεσημεράκι με λιακάδα. (Εναλλακτική- καλαματιανή εκδοχή: Κιτριές στον Μίμη με τις ίδιες συνθήκες).

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει ο μεγάλος αριθμός των προσφύγων. Και τα παιδιά. Ειδικά τα παιδιά.

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν ότι πρέπει να λέω και κανένα όχι.

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω ότι πρέπει να λέω και κανένα όχι.

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα και μιας γυναίκας την ευγένεια και την καλή καρδιά.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι το τέλος. Δυστυχώς δεν έχω συμβιβαστεί ακόμα μαζί του. Το τέλος μιας σχέσης, μιας φιλίας, ενός αγαπημένου προσώπου με φοβίζουν.

Τελευταία φορά έκλαψα χτες που βρέθηκα στην Εταιρία Προστασίας Σπαστικών στην Αργυρούπολη και είδα την παρουσίαση της δουλειάς τους. Έχουν απίστευτη δύναμη αυτά τα παιδιά.

Επιτυχία θεωρώ  την εκπλήρωση των στόχων μου.

Ευτυχισμένη νιώθω όταν η σκέψη μου βρίσκεται εκεί που είναι το σώμα μου (δε θυμάμαι που το διάβασα, αλλά ταυτίζομαι) .

Η τελευταία φορά που είπα ψέματα ήταν πριν μια εβδομάδα που έκανα μια ζημιά. Έσπασα την οθόνη ενός tablet και είπα ότι έπεσε από το τραπεζάκι και έσπασε μόνο του. Το χειρότερο ήταν ότι με πίστεψαν. Και το ακόμα χειρότερο θα είναι να διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη.

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει είναι να μην προγραμματίζω με τόση ακρίβεια το μέλλον αλλά να αφήνω τα πράγματα απλώς να συμβαίνουν.

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο: Απρόβλεπτη. Μέσα σ’ έναν χρόνο ήρθαν (και έρχονται) πολλές αλλαγές. Ας είναι για καλό !

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε τον Αριστομένη Σκούλικα

Ας γνωρίσουμε τον Παναγιώτη Παπαντωνίου

Ας γνωρίσουμε την Θαλένα Αβραμέα

Ας γνωρίσουμε τη Μιμίκα Τάσση

Ελλαδικό