Το 2010 τρία αδέρφια δημιούργησαν έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας, το Κάρδαμο… Απέδειξαν με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι εάν αγαπάς αυτό που κάνεις ο κόσμος το επικροτεί και το αγκαλιάζει. Όντως, μετά τα πρώτα δύο χρόνια λειτουργίας του το Κάρδαμο έκανε το μεγάλο βήμα… και μεταφέρθηκε στην πλατεία Σιδ. Σταθμού σε μεγαλύτερο και πιο κεντρικό χώρο.

Ποια είναι τα τρία αδέρφια που κρύβονται πίσω από αυτό; Ο Παναγιώτης (Τάκης), ο Σπύρος και ο Κωνσταντίνος (Ντίνος) Κομπογιαννίτης, οι οποίοι με όρεξη και πάθος έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν και να αγαπηθούν!

Γνωρίστε τους καλύτερα μέσα από τις παρακάτω κοινές και αντικρουόμενες δηλώσεις τους!

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί

– στο σπίτι είναι  να πλένομαι και να ντύνομαι (Ντίνος)

– στη δουλειά είναι να πίνω καφέ (Τάκης)

– πριν τη δουλειά είναι να φοράω την ποδιά και να ελέγχω το μαγαζί (Σπύρος)

Τον περισσότερό μου χρόνο στη δουλειά ξοδεύω στις υποχρεώσεις του μαγαζιού (Τάκης) / στον κόσμο (Ντίνος) / στην κουζίνα (Σπύρος)

Μ’ αρέσει…

– στην Καλαμάτα η παραλία γιατί με χαλαρώνει (Ντίνος)

– στο κέντρο της πόλης το ιστορικό κέντρο (Σπύρος)

– στο Κάρδαμο η επικοινωνία με τον κόσμο (Τάκης)

Με εκνευρίζει στην Καλαμάτα... η περιέργεια του κόσμου (Ντίνος) / τίποτα δεν με ενοχλεί (Σπύρος) / τα πάντα και τίποτα (Τάκης)

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει το μέλλον (Ντίνος) / η κατάσταση που βιώνει η χώρα (Σπύρος) / η οικονομική κατάσταση της χώρας (Τάκης)

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν ότι έχω χιούμορ (Ντίνος) / ότι είμαι πολύ καλός σε ό, τι κάνω (Σπύρος) / ότι είμαι τρελός (Τάκης)

Τα αδέλφια μου για μένα πιστεύουν ότι θα ήθελα να τους μοιάσω (Ντίνος) / ότι τους αγαπώ και τους στηρίζω (Τάκης) / ότι είμαι ήρεμος (Σπύρος)

Εγώ για τα αδέλφια μου πιστεύω ότι ταιριάζουμε πολύ! (Ντίνος) / ναι, ισχύει, ταιριάζουμε! (Τάκης) / είναι γεγόνός αυτό! (Σπύρος)

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα μιας γυναίκας τα μάτια της (Ντίνος) / την εξυπνάδα της (Τάκης) / τη σεμνότητά της (Σπύρος)

Η μεγαλύτερη χαρά στη ζωή μας είναι όταν καταφέραμε και ανοίξαμε το “Κάρδαμο”, ήταν ένα κοινό όνειρο που πραγματοποιήθηκε

Επιτυχία θεωρώ την ανταπόκριση του κόσμου (Ντίνος) / την αγάπη του κόσμου (Τάκης) / να πραγματοποιείς τους στόχους σου (Σπύρος)

Ευτυχία θεωρώ να είμαι καλά εγώ και η οικογένειά μου (Ντίνος) / να είναι ευτυχισμένοι όσοι αγαπώ (Τάκης) / στιγμές που σου δίνουν χαρά (Σπύρος)

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο: Υπομονετική (Ντίνος) / Άγχος (Τάκης) / Ένταση (Σπύρος)

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε τον Τζίμη Μελιγκάκο

Ας γνωρίσουμε τον Ηλία Ρεντζεπέρη

Ας γνωρίσουμε την Εμμανουέλα Ψαρούλη

Ας γνωρίσουμε τη Νέλλη Καούνη

Ας γνωρίσουμε τον Νίκο Κουμουνδούρο

Ελλαδικό