Ήρθε η ώρα να χαρούμε επιτέλους το καλοκαίρι, τον ήλιο και τη θάλασσα! Τι πιο σημαντικό από το να επιβεβαιώνεται πως τα νερά στις παραλίες της περιοχής σου είναι πεντακάθαρα για κολύμβηση!
Όπως κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου, η ΔΕΥΑΚ πραγματοποιεί ελέγχους στη θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητάς της (από την πίστα καρτ στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας μέχρι τη Μικρή Μαντίνεια).
Κατά τη μέτρηση του μηνός Μαΐου (ημερομηνία δειγματοληψίας 25/5/2020) διεπιστώθη από τα ευρήματα των αναλύσεων δειγμάτων, που ελήφθησαν από 15 σημεία, ότι τα νερά κολύμβησης στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας είναι εξαιρετικής ποιότητας.
Πρόκειται για μια σημαντική πληροφορία τόσο για τους ντόπιους που μπορούν να απολαμβάνουν ασφαλώς το μπάνιο τους, αλλά και για τους τουρίστες και την τουριστική ανάπτυξη.
Δείτε επίσης:
- “Ο τέλειος φόνος”: Έρχεται τον Οκτώβριο στην Καλαμάτα
- Ξεκίνησε δυναμικά το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου
- Έρχεται τον Οκτώβριο το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας
- Κυριακάτικη πεζοπορία από την Άνω Βέργα μέχρι τον «Κρατήρα» του Καλαθιού για τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας
- 40 χρόνια μετά τους σεισμούς της Καλαμάτας…















