Η Λίντα Καπετανέα είναι η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του δήμου Καλαμάτας.
Η Λίντα Καπετανέα είναι γνωστή και καταξιωμένη χορογράφος και χορεύτρια. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 1994. Μετεκπαιδεύτηκε, ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ., στο Merce Cunnigham studio, το Movement Research και το Dance Space στη Νέα Υόρκη, όπου επίσης συνεργάστηκε με την χορογράφο Irene Hultman.
Στην Ελλάδα συνεργάστηκε με διάφορες ομάδες χορού ( Χορευτές, Sine Qua Non, κ.α.) συμμετέχοντας και σε παραστάσεις στην Ευρώπη, ενώ το 2002 το Υπουργείο Πολιτισμού της απένειμε το “βραβείο καλύτερης ερμηνείας”. Από το 2002, η Λίντα Καπετανέα είναι μέλος της ομάδας ULTIMA VEZ του Wim Vandekeybus συμμετέχοντας στις παραστάσεις “Blush”, “Sonic Boom” και “Pure”, αλλά και στις ταινίες χορού “Blush” και “Here After”.
Από το 2006-2012 υπήρξε μέλος του διδακτικού προσωπικού της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, ενώ είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας RootlessRoot, με την οποία έχει παρουσιάσει διάφορα έργα, όπως το Europium, ένα έργο που δημιουργήθηκε στο στούντιο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και θα πραγματοποιηθεί σε αυτό στην Κεντρική Αίθουσα.
Πληροφορίες για το βιογραφικό της: www.fixdancestudio.gr/kapetanea
















