Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας ιδρύθηκε το 1993, με σκοπό την ορειβατική δραστηριότητα, την προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος τη διάδοση της αγάπης και του σεβασμού προς τη φύση και ιδιαίτερα την φύση των βουνών μας.
Ο Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας οργανώνει την 1η Μαρτίου 2015 χειμερινή ανάβαση στο όρος Κτενιά. Το βουνό Κτενιάς (ή Χτενιάς) βρίσκεται στα σύνορα Αργολίδας και Αρκαδίας και ενώνεται στα βόρεια με το Αρτεμίσιο, νότια με το Παρθένιο όρος και τον Πάρνωνα. Είναι τμήμα της ευρύτερης οροσειράς που ενώνει τον Κορινθιακό με τον Αργολικό κόλπο και περιλαμβάνει τα βουνά Κυλλήνη, Ολίγυρτο, Αρτεμίσιο κ.α. Έχει πολλές κορφές, η υψηλότερη στα 1634 μ., μετά ακολουθεί ο Προφ. Ηλίας στα 1598 μ. κ.α. Στην Αρχαιότητα ο Κτενιάς ονομαζόταν Κρείο όρος, ονομασία που σχετιζόταν με τον Τιτάνα Κρείο.
Η ανάβαση θα γίνει από την Νεστάνη, στην οποία και θα επιστρέψουν οι ορειβάτες μέσω της θέσης Γουλά και της μονής Γοργοεπίκοου.
Ώρες πορείας 7-8.
Βαθμός δυσκολίας (5)
Η αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου θα γίνει στις 7:00 το πρωί της Κυριακής (1/03).
Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου (κάθε βράδυ μετά τις 9:00, τηλ 2721097733) και στο τηλ 6977716580. Δηλώσεις συμμετοχής, δανεισμός υλικών μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 27-03-15
















