Η συνταγή της εβδομάδας:

Συνταγή στο «Κύμα»

Καλαμάρι Μεσσηνιακού Κόλπου με τραγανά κρουτόν Ούζου, μαγιονέζα με μελάνι σουπιάς και πέστο αγριομάραθου.

Μαγείρεψε ο Πάρης Κωστόπουλος από τους “Gefsis Team”.

Περισσότερα για τους Gefsis Team μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα τους www.gefsisteam.gr

Τα γυρίσματα του video έγιναν στο εστιατόριο / καφετέρια “Στο κύμα”.

Χρησιμοποιήθηκε ελαιόλαδο “Elladiko”.

 

ΥΛΙΚΑ

Για το καλαμάρι:Καλαμάρι φρέσκο μέτριο μέγεθος 1τεμΟύζο Καλαμάτας 100ml

Κόκκοι μαύρο πιπέρι 20γρ

Γλαστρούλα με μάραθο 1τεμ

Θαλασσινό νερό

Εξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Μεσσηνίας (Ελλαδικό) 250ml

 

 

 

 

Για τα Κρουτόν Ούζου:Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150γρΟύζο Καλαμάτας 100ml

Αυγά χωριάτικα 2τεμ

Εμφιαλωμένο νερό 500ml

Μαγειρική σόδα 25γρ

Ηλιέλαιο 500mlΓια την Μαγιονέζα με μελάνι σουπιάς:

Μαγιονέζα καλής ποιότητας εμπορίου 150γρ

Πάστα από μελάνι σουπιάς 25γρ

Αλάτι ανθός Μάνης 50γρ

Λεμόνια 2τεμ

Για το πέστο αγριομάραθου:Γλαστρούλα με μάραθο 1τεμΚουκουνάρι 50γρ

Σφέλα 100γρ

Εξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Μεσσηνίας (Ελλαδικό) 250ml

Λεμόνι 1τεμ

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενες συνταγές

Η συνταγή της εβδομάδας: Σαλάτα cheese cake με Μεσσηνιακό μανούρι από τους «Gefsis Team»

Η συνταγή της εβδομάδας: Σαλάτα με φύλλα ελιάς από τους «Gefsis Team»

Ελλαδικό