Η συνταγή της εβδομάδας:
Συνταγή στο «Κύμα»
Καλαμάρι Μεσσηνιακού Κόλπου με τραγανά κρουτόν Ούζου, μαγιονέζα με μελάνι σουπιάς και πέστο αγριομάραθου.
Μαγείρεψε ο Πάρης Κωστόπουλος από τους “Gefsis Team”.
Περισσότερα για τους Gefsis Team μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα τους www.gefsisteam.gr
Τα γυρίσματα του video έγιναν στο εστιατόριο / καφετέρια “Στο κύμα”.
Χρησιμοποιήθηκε ελαιόλαδο “Elladiko”.
ΥΛΙΚΑ
Για το καλαμάρι:Καλαμάρι φρέσκο μέτριο μέγεθος 1τεμΟύζο Καλαμάτας 100ml
Κόκκοι μαύρο πιπέρι 20γρ Γλαστρούλα με μάραθο 1τεμ Θαλασσινό νερό Εξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Μεσσηνίας (Ελλαδικό) 250ml
|
Για τα Κρουτόν Ούζου:Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150γρΟύζο Καλαμάτας 100ml
Αυγά χωριάτικα 2τεμ Εμφιαλωμένο νερό 500ml Μαγειρική σόδα 25γρ Ηλιέλαιο 500mlΓια την Μαγιονέζα με μελάνι σουπιάς: Μαγιονέζα καλής ποιότητας εμπορίου 150γρ Πάστα από μελάνι σουπιάς 25γρ Αλάτι ανθός Μάνης 50γρ Λεμόνια 2τεμ |
Για το πέστο αγριομάραθου:Γλαστρούλα με μάραθο 1τεμΚουκουνάρι 50γρ
Σφέλα 100γρ Εξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Μεσσηνίας (Ελλαδικό) 250ml Λεμόνι 1τεμ
|
Προηγούμενες συνταγές Η συνταγή της εβδομάδας: Σαλάτα cheese cake με Μεσσηνιακό μανούρι από τους «Gefsis Team» Η συνταγή της εβδομάδας: Σαλάτα με φύλλα ελιάς από τους «Gefsis Team» |